Política 06/10/2019

El ministre Jordi Torres, al Congrés Mundial de Carreteres a Abu Dhabi

Sota el lema 'Connectant cultures, enfortint economies', el debat ha servit per exposar els objectius i reptes de cada país sobre la planificació d'infraestructures o el transport sostenible, així com per tractar les experiències i les polítiques nacionals al respecte

Agència Ana
2 min
El ministre d'Ordenament Territorial i Jordi Torres, al Congrés Mundial de Carreteres a Abu Dhabi

Andorra la VellaEl ministre d'Ordenament Territorial Jordi Torres, participa des d'aquest diumenge dia 6 d'octubre, juntament amb el secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina, en el 26è Congrés Mundial de Carreteres, que té lloc a Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units, fins al 10 d'octubre. Durant la jornada inaugural d'avui, Torres ha participat en una ponència juntament amb alguns dels ministres dels 122 països que formen part de l'Associació Mundial de la Carretera.

Sota el lema 'Connectant cultures, enfortint economies', el debat ha servit per exposar els objectius i reptes de cada país sobre la planificació d'infraestructures o el transport sostenible, així com per tractar les experiències i les polítiques nacionals al respecte. En aquest sentit, el titular de la cartera d'Ordenament Territorial ha exposat les particularitats de la xarxa viària andorrana, "molt condicionada per l'orografia existent" i per l'entrada de més de 4 milions de vehicles anualment, i ha donat a conèixer alguns dels temes claus del Principat de cara al futur.

En concret, Torres ha posat en relleu el "compromís ferm" del Govern amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible i ha assenyalat que, per aquest motiu, l'Executiu defineix les infraestructures i els plans estratègics de mobilitat tenint sempre presents els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

De fet, el ministre s'ha referit a l'acord del Govern amb el 'Massachussets Institute of Technology' (MIT), que fomenta la innovació vinculada a la mobilitat i l'analítica de dades per entendre i gestionar els fluxos de vehicles a l'interior del país. Un fet que permet "prendre decisions i actuar per influir positivament en la mobilitat i en el control de la contaminació i qualitat de vida dels ciutadans". "Tot això, sempre alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible", ha remarcat Torres.

stats