Jover i el Consell d'Europa signen un acord per ensenyar què és la democràcia als centres educatius

A les jornades també han assistit un alumne i una docent de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp per presentar un projecte que promou la cultura democràtica a les aules

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha assistit a la presentació de la campanya del Consell d'Europa 'Expressar-se en total llibertat, aprendre en total seguretat. Escoles democràtiques per a tots', que s'ha celebrat a Oslo. La campanya té com a objectiu promoure les competències per una ciutadania democràtica en el mar de l'educació.

En el marc de les jornades, el ministre ha signat, junt amb la directora general de Democràcia del Consell d'Europa, Snezana Markovic, un pla d'acció per continuar desplegant les competències per a una ciutadania democràtica tant a l'escola com a l'ensenyament superior. Per exemple, es treballarà en la presentació i difusió del Màster en Ciències de l'Educació, que està elaborant la Universitat d'Andorra. L'acord és un pas més per reforçar les relacions entre les dues institucions en el marc de l'educació, des que el país va assumir la presidència del Comitè de Ministres el 2012. Jover també ha participat aquest dijous en una taula rodona on ha destacat el paper de l'educació a l'hora de promoure els valors democràtics de la societat.

A la capital noruega han viatjat, a més, un estudiant i una docent de l'escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp, que han presentat un projecte per promoure la cultura de la democràcia dins de l'escola.