Política 22/03/2018

Jover explicarà a tot el professorat la llei del cos docent

Remarca que és un text que el col·lectiu "mereix" per "valorar la professió"

Ana
2 min
El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, durant la celebració del 20è aniversari del Centre de Formació d'Adults. / M. F. (ANA)

AixovallEl ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha posat en relleu aquest dijous la seva voluntat de reunir-se no només amb els representants del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) per tractar la llei del cos docent sinó que vol explicar aquest text a tot el professorat. D'aquesta manera, ha concretat les trobades que la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, va anunciar aquest dimecres.

Així, Jover ha destacat que la "necessitat" de mantenir reunions amb el col·lectiu no és una qüestió que sorgeixi ara que hi ha mostres d'oposició a la Llei de la Funció Pública i a la del cos docent, sinó que ha recordat que aquesta darrera llei ja s'ha tractat amb el SEP i fins i tot amb un seguit de taules sectorials que presenten tot el col·lectiu. Ha afegit però que més enllà d'aquestes reunions, vol trobar-se amb la resta de professors per poder-los explicar en quin punt es troba la llei i també "recollir els neguits" del col·lectiu. Ha recordat que la regulació del cos docent és "reclamada des del 2000" i que el col·lectiu se la "mereix" per "valorar la professió".

El titular d'Educació ha manifestat que totes aquestes trobades entren dins la "normalitat" i en aquest sentit, ha remarcat que ja es va treballar amb el professorat la llei d'ordenament del sistema educatiu andorrà que es troba a tràmit parlamentari.

A l'últim, el ministre ha posat en relleu que es ve "d'una certa recança dels treballadors sobre el desenvolupament dels reglaments" i en aquest sentit s'ha compromès a fixar per llei el màxim d'elements possible per deixar-los clars i evitar aquesta desconfiança que puguin tenir els empleats sobre què suposarà el desplegament reglamentari.

stats