Política 02/12/2018

Judith Pallarés, nova tresorera de la Internacional Liberal

La federació de partits liberals defensarà les especificitats d'Andorra a proposta de L'A

Ara Andorra
2 min
La política liberal Judith Pallarés en el 62è Congrés de la Liberal Internacional, celebrat a Dakar. / Liberals d'Andorra

Andorra la VellaLa consellera general de Liberals d'Andorra (L'A) Judith Pallarés ha estat escollida tresorera de la Internacional Liberal (LI), la federació que agrupa partits liberals d'arreu del món, en el congrés que s'ha celebrat a Dakar, la capital del Senegal. La política andorrana ha estat la més votada de les tres persones que aspiraven al càrrec, al qual també hi ha accedit el polític senegalès Omar Youm, del partit 'Alliance pour la Démocratie et la Fédération' de Burkina Fasso.

Pallarès participarà en el nou Bureau amb altres dones com Hakima El Haité, la segona dona en ser escollida presidenta de l'organització. Amb l'elecció del nou Bureau, la LI "aposta per l'empoderament de les dones amb una àmplia representació femenina", segons ha informat L'A a través d'un comunicat.

D'altra banda, el partit andorrà ha posat sobre la taula de la LI "la defensa de les especificitats dels petits Estats en les negociacions de tractats, per tal que es puguin arribar a uns acords comercials justos. Així, la resolució aprovada a 'The World Today Resolution' posa l'accent en la necessitat que es reconegui la reciprocitat ponderada d'Andorra en els acords amb la Unió Europea. Una resolució similar a l'aprovada en el darrer congrés de l'ALDE i que es farà arribar al Parlament Europeu, amb l'objectiu de defensar les especificitats del país en el marc de la negociació de l'Acord d'Associació amb la Unió Europea.

Presidència d'honor

Després que Juli Minoves ocupés el càrrec de president durant els darrers quatre anys, el polític passarà a ser president d'honor de la LI. Un càrrec que se li ha atorgat "pel seu gran compromís en la defensa dels drets humans i de les llibertats de les persones". Durant el mandat, Minoves ha redactat el manifest d'Andorra, que "ha actualitzat l'ideari liberal als reptes del segle XXI i que marca la línia a seguir pels partits liberals de tot el món".

stats