Política 19/09/2017

Els residents catalans opten per La Poste francesa per enviar el vot de l'1-O

L'ANC d'Andorra augura que en aquesta ocasió no hi haurà una urna al país com al 9N

Ara Andorra
1 min
L'entrada de Correus francesos a Andorra la Vella. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'ANC d'Andorra aconsella als residents catalans que enviïn el seu vot per l'1-O a través de la Poste francesa. De fet, tenen constància que molts d'ells així ho estan fent (alguns dels quals fins i tot ho fan públic a través de les xarxes socials), amb l'objectiu d'evitar les traves que hi posa Correus espanyols. El vot ha d'arribar a la delegació de la Generalitat a París com a màxim l'1 d'octubre perquè sigui considerat vàlid.

L'entitat va ajudar durant l'estiu als residents catalans que així ho van demanar a fer la inscripció al registre de catalans a l'estranger de la Generalitat, tràmit imprescindible per rebre per part de l'administració catalana les paperetes de votació a través de correu electrònic. Unes 400 persones van passar pel local de l'ANC al Centre cultural la Llacuna i unes vint persones al dia van trucar per telèfon per resoldre dubtes.

A més, l'ANC d'Andorra ha augurat aquest dimarts que l'1 d'octubre –amb motiu del referèndum d'autodeterminació convocat per la Generalitat– no hi haurà al país un local de votació físic amb urnes com hi va haver el 9N del 2014, ja que en aquesta ocasió els residents catalans a l'estranger només tenen la possibilitat d'exercir el seu dret a vot per correu.

stats