Política 22/10/2015

L'augment del salari mínim suposaria 400.000 euros pels pressupostos de l'estat

Pere López ha lamentat que el Govern no accepti l'increment immediat del salari mínim per l'impacte sobre els comptes públics. A més, ha ironitzat fent un paral·lelisme amb el cost de les rotondes, assegurant que aquesta "gran problemàtica social se situaria al voltant de les 0,25 rotondes"

Ana
2 min

Andorra la VellaEl ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, en absència de la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, ha informat, a preguntes del conseller general socialdemòcrata Pere López, que l'impacte que tindria apujar el salari mínim fins al 50% del salari mitjà de forma immediata (amb les xifres actuals, fins als 1.021 euros) suposaria un impacte a les arques de l'Estat de més de 400.000 euros, en concepte de pensions no contributives. Espot ha recordat que es complirà amb la Carta Social Europea, però que l'augment es farà durant quatre anys a raó d'un increment de l'1,5% cada any. Pere López ha lamentat que el Govern no accepti l'increment immediat del salari mínim per l'impacte sobre els comptes públics i sobre les empreses però que no parli de les dificultats dels assalariats amb menys ingressos. A més, ha ironitzat fent un paral·lelisme amb el cost de les rotondes, assegurant que aquesta "gran problemàtica social se situaria al voltant de les 0,25 rotondes".

D'altra banda, i en relació a una pregunta del conseller del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, en relació a la política retributiva del SAAS, el ministre de Finances, Jordi Cinca (en absència de la ministra de Salut, Rosa Ferrer), ha informat que els costos no fixos destinats a personal durant el 2015 sumen 2,75 milions d'euros, dels quals prop d'un milió es destina a pagar guàrdies i un milió més a pagar salaris i festius.

En relació a aquestes xifres, Gallardo ha exigit més "rigor" i "cura" en la gestió sanitària tenint en compte "el dèficit desorbitat de 70 milions d'euros" del sistema. "Plana la sospita que hi ha cert descontrol en la política salarial", ha afegit Gallardo. Cinca ha respost que estan "d'acord" amb la necessitat de controlar més la despesa però ha negat que cap professional del SAAS cobri més de 18.000 euros mensuals entre part fixa i no fixa, tal com ha assegurat el conseller liberal.

stats