Política 23/10/2019

Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres lideraran la llista d'UP+DA a Encamp

Fins a quatre llistes busquen ara espai a Sant Julià de Lòria

Ara Andorra
3 min
Laura Mas, en un acte del comú d'Encamp. / ARXIU ANA

Andorra la VellaUP+DA ha decidit que els caps de llista a Encamp siguin Laura Mas i Joan Miquel Rascagneres. D’aquesta manera es tanca la incògnita sobre qui liderarà la proposta demòcrata a les eleccions comunals després que hagin estat diversos els noms que s’han posat sobre la taula, tot i que el de Mas sempre hi ha estat present. Ara el següent pas serà saber si en aquesta candidatura s’hi sumarà Liberals.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha destacat que “la voluntat” d’arribar a un pacte hi és per les dues parts i ara, un cop s’han acordat els noms, el següent pas és tancar aquest possible acord amb L’A perquè se sumin a la llista. Torres ha manifestat que s’estan negociant, pel que fa als llocs, “alguna cosa similar a Andorra la Vella”, és a dir, que tinguin el quatre i vuit de la llista.

L'actual cònsol major ha manifestat que ara cal acabar de “llimar asprors” i que un cop s’han determinat els noms de qui encapçalarà la llista ja es pot fer una proposta “en ferm” a Liberals, ja que calia tenir en compte que els candidats fossin favorables a un pacte.

La llista encampadana demòcrata s’ha eternitzat arran que diferents possibles caps de llista van declinar la proposta per encapçalar el projecte. El ministre d’ordenament, Jordi Torres, era el principal favorit, però va rebutjar la proposta diferents cops perquè prefereix continuar a l’executiu. Maria Martisella o Esther París van ser altres dues de les temptejades per estar al capdavant però per motius diferents tampoc van acceptar. Laura Mas es trobava ja en totes les travesses des del primer moment, tot i que no es tenia clar si acabaria anant de número u o de dos. La consellera de Circulació, Aparcaments i Via Pública és el nexe de l’actual majoria comunal amb la nova candidatura. Cal recordar que Jordi Torres Arauz no podia repetir en haver fet ja dos mandats. L’advocat Joan Miquel Rascagneres és encara fins a final de mes el president de la CASS i passarà a tenir la primera experiència com a candidat polític en primera línia.

Sant Julià de Lòria és actualment, de molt lluny, la parròquia on el panorama electoral és més confús amb fins a quatre llistes embastades que negocien unes amb les altres amb el convenciment final que alguna haurà de caure pel camí. L’única que es considera immutable es la d’Unió Laurediana que molt possiblement estarà encapçalada per Josep Majoral. Amb dues llistes Majoral és el candidat de més garanties i tan sols el fet que puguin haver-ne tres o quatre llistes podria comportar, ja que llavors UL tindria la victòria a prop, que la formació s’arrisqui a posar un altre cap de llista.

La segona candidatura en dansa és la del cònsol Josep Miquel Vila. Compta amb alguns membres de l’actual comú i alguns vinculats a Demòcrates. Desperta Laurèdia és el tercer aspirant amb Cerni Cairat al capdavant i on sembla que els Demòcrates hi abocaran el suport, però sense col·locar les sigles. El quart protagonista és Albert Casal, antic cap de llista de Segle XXI, que ha aconseguit el suport dels socialdemòcrates per articular una llista. Els socialdemòcrates estaven dins del projecte de Desperta Laurèdia, però Pere López va instar a que s’aturés la col·laboració per evitar que els Demòcrates s’apropiïn del mèrit d’una possible victòria si finalment només hi havia un cara a cara entre Cerni Cairat i Josep Majoral. Fins el dilluns s’esperen múltiples moviments per part de les tres plataformes a l’espera de trobar algun punt d’acord que eviti una multiplicitat de llistes que només beneficia al partit de Josep Pintat.

stats