Política 12/09/2017

Ld'A pregunta per la situació contractual de Josep Costa, assessor de l’Agència Tributària

Jordi Gallardo vol conèixer també el funcionament de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió

ARA Andorra
2 min
El president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo. / Ld'A

Andorra la VellaEl president suplent del grup liberal, Jordi Gallardo, ha registrat a la Sindicatura dues preguntes escrites per conèixer, d’una banda, la situació contractual de Josep Costa i Solà, contractat l’any 2013 com a assessor per coordinar el desenvolupament de l’Agència Tributària i, per l’altra, l’organigrama, les retribucions i el personal que treballa per Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), segons una nota de premsa de la formació.

Pel que fa a la pregunta sobre l’Agència Tributària andorrana, Gallardo vol saber si l’assessor contractat per coordinar el desenvolupament de l’agència, Josep Costa i Solà, ha finalitzat la seva relació contractual amb aquest organisme, tal com recullen alguns mitjans de comunicació.

En la bateria de preguntes es demana saber, en cas afirmatiu, quan va finalitzar el contracte de Costa; quins objectius se li van fixar quan es va contractar l’any 2013; els objectius assolits; dades a què ha tingut accés, incidint especialment en dades dels contribuents andorrans i no residents; i si el contracte preveia clàusules reforçades de confidencialitat i períodes d’incompatibilitat. Gallardo considera que “és molt important saber la situació contractual de Josep Costa i a quina informació ha tingut accés, no en va, s’ha de garantir la confidencialitat dels contribuents andorrans i estrangers”.

Quant a les preguntes sobre la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), el parlamentari liberal vol saber quin és l’organigrama actual de la societat, quan s’han creat els llocs de treball que el conformen i una descripció de cadascun d’ells incloent-hi la retribució econòmica. En la pregunta també s’inclou als membres del consell d’administració d’ADI i les retribucions que perceben. Jordi Gallardo assegura que “cal saber com es gasten els diners dels contribuents en una societat que segons el seu pressupost destina un 35,51% de la despesa al capítol de personal”.

D’altra banda, recentment, el grup liberal ha entrat a la Sindicatura una demanda d’informació per rebre una còpia del memoràndum signat entre el Govern i l’Institut Oncològic Baselga. A la petició s’inclou d’altres memoràndums i acords de col·laboració que el Govern hagi signat amb instituts mèdics, hospitals o d’altres entitats mèdiques estrangeres des del gener del 2011.

stats