Política 08/11/2017

Ld'A valora la possibilitat de formar llistes parroquials amb SDP

L'executiva liberal acorda trobades amb els comitès parroquials per a l'elecció del cap de llista de les pròximes eleccions generals

ARA Andorra
2 min
Jordi Gallardo i Josep Pintat, líders del grup parlamentari liberal / ARXIU

Andorra la VellaL’executiva nacional de Liberals d'Andorra (Ld'A), reunida aquest dimarts al vespre, ha començat a organitzar el procediment de confecció de les llistes de cara a les pròximes eleccions generals que, si no s'avancen, haurien de celebrar-se la primavera del 2019. D'una banda, hi ha la voluntat de reunir-se amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP) per tractar la possibilitat de conformar llistes transversals en les circumscripcions territorials. Es tracta d'una petició d'SDP, que també inclou abordar el possible recurs d'inconstitucionalitat de les recents lleis aprovades de competències i transferències, segons informa Ld'A en un comunicat.

D'altra banda, Liberals ha validat el procés per a l’elecció del candidat a cap de la llista electoral nacional. L’elecció es farà d’acord als estatuts de la formació que, un cop s'iniciï el procediment, estableix un termini de 15 dies per a la presentació de propostes a cap de llista, 30 dies per analitzar-les i, si n'hi ha més d'una, consensuar-les i, en cas de manca de consens, celebrar unes eleccions primàries, que es farien amb votacions secretes. Aquest procediment es podria iniciar en un termini de dues setmanes.

De fet, tot i que encara no hi ha hagut cap proposta formal per ser candidat, hi hauria un sector del partit favorable a què Josep Pintat, president del grup parlamentari, repeteixi com a cap de llista, i un altre grup favorable a que ho sigui el president del partit, Jordi Gallardo. Segons fonts del partit, la voluntat és poder arribar a un consens i no haver d'arribar a celebrar primàries. Segons el 'Diari d'Andorra', els dos sectors també s'han enfrontat en relació a la continuïtat en el càrrec del secretari general, Amadeu Rossell.

Durant la reunió de l'executiva, el secretari general de Ld'A, Amadeu Rossell, va ser l’encarregat d’anunciar que al llarg de la setmana vinent hi haurà una ronda de trobades amb els comitès parroquials per compartir amb ells el procediment que es farà servir per a l'elecció del cap de llista, que tal com es va acordar en el congrés del mes de maig, es vol que sigui "un procés democràtic i participatiu que inclogui la militància de Liberals d’Andorra".

Finalment, la reunió d’aquest dimarts també va servir per validar la delegació de la formació que representarà al partit al proper congrés de l’Aliança de Liberals i Demòcrates Europeus (ALDE), que se celebrarà de l’1 al 3 de desembre a Amsterdam. La delegació encapçalada pel president de Ld'A, Jordi Gallardo, haurà de votar la renovació del buró del grup europeu.

stats