Política 02/08/2018

Liberals i PS aniran junts a Escaldes-Engordany, mentre continuen les converses a les altres parròquies

El partit de Gallardo confirma que ha donat el vistiplau a l'acord en el seu comitè d'Encamp

L. M.
2 min
Jordi Gallardo conversa amb els consellers del PS. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaDesprés que Liberals d'Andorra (L'A) i el Partit Socialdemòcrata (PS) aprovessin, durant els respectius congressos extraordinaris celebrats al mes de juny, que els comitès parroquials de cada formació es puguin presentar amb llistes conjuntes a les properes eleccions generals, L'A ha confirmat aquest dijous que dona llum verda a l'acord amb el PS a Encamp i a Escaldes-Engordany. Ho ha fet a través d'un comunicat, on explica que, per la seva part, el pacte s'ha validat "amb un ampli suport en tots dos comitès".

En el cas de la parròquia escaldenca tot apunta que s'assolirà l'acord entre liberals i socialdemòcrates. Si més no, així ho ha manifestat a l'ARA Andorra la consellera del PS, Cèlia Vendrell, que ha dit que "a no ser que hi hagi un daltabaix, anirem junts". Pel que fa a la parròquia d'Encamp, el conseller del PS a la minoria comunal, Joan Sans, ha comentat que no serà fins al setembre que el comitè es reunirà per decidir la posició final i començar, després, les converses amb els seus futurs aliats.

Liberals d'Andorra diu en el comunicat que aquesta validació, en referència a l'acord amb el PS a Encamp i Escaldes-Engordany, "és la primera etapa del procés", i que a partir de setembre començaran les reunions amb els integrants de la formació socialdemòcrata, per tal de fixar els detalls del pacte en aquestes parròquies. De fet, cal recordar que el PS actualment només té representació comunal a les minories d'Escaldes-Engordany, Encamp i Andorra la Vella.

Tenint en compte que l'activitat política s'atura durant el mes d'agost, l'executiva nacional de L'A va fixar el 20 de setembre com a data límit per validar l'acord amb el PS a cada parròquia, per tal que els seus militants poguessin valorar la proposta amb calma. Per tant, serà al tornar de vacances quan es sabrà si s'assoleixen els pactes a les set parròquies.

stats