Política 20/09/2018

Liberals allarga fins al novembre el termini per validar possibles acords amb el PS

Les negociacions ja estan encetades a Andorra la Vella, Encamp i Escaldes-Engordany

M. M.
2 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, i la consellera general del PS, Rosa Gili, abans d'iniciar-se la segona sessió del debat d'orientació política. / M. M.

Andorra la VellaFinalment, i tal com ja s'havia verbalitzat més d'una vegada, Liberals d'Andorra (L'A) ha decidit ampliar el termini per poder validar l'obertura de les negociacions per pactar una llista conjunta amb el Partit Socialdemòcrata (PS) a les circumscripcions territorials. Amb les negociacions ja encetades a Encamp, Andorra la Vella, i Escaldes-Engordany, després del vistiplau dels comitès parroquials de L'A en aquest territoris, ara la formació de Gallardo es dona de temps fins al novembre per decidir si obren negociacions amb el PS a la resta de parròquies.

L'argument que s'ha esgrimit des de L'A és que la data definitiva prevista pels comicis dona un major marge als comitès parroquials per decidir si volen anar amb el PS i per negociar aquest possible acord. Segons ha apuntat el secretari general del partit en un comunicat, Amadeu Rosell, hi ha “marge suficient per tenir-ho tot enllestit molt abans de les eleccions” i puntualitza que “el límit que s’havia donat fins avui, 20 de setembre, venia determinat per la possibilitat que el cap de Govern hagués decidit convocar eleccions abans de finals d’any”.

Liberals continua amb la idea de poder tancar l'acord amb el PS a les set parròquies, però ara la feina se centra a poder arribar a una entesa, sobretot, a Ordino, on sembla que està més pròxima l'encaixada de mans final. A la Massana a les darreres eleccions el comitè parroquial liberal va pactar amb Ciutadans Compromesos, per tant, cal veure com queda ara aquest pacte de cara a les eleccions generals de l'any que ve i quin possible encaix hi ha amb el PS. Malgrat que encara no hi ha cap acord tancat de manera formal, la consellera del PS a Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, ja va anunciar a l'agost que “a no ser que hi hagi un daltabaix, anirem junts”.

Treballar el programa electoral

Per altra banda, L'A ha comunicat que el pròxim dissabte 20 d’octubre farà una jornada de treball per debatre aspectes destacats del programa electoral. El seminari es dividirà en dues parts. La primera consistirà en ponències temàtiques per consensuar punts del programa electoral que posteriorment, en la segona part de la jornada, es debatran i es votaran. La voluntat d’aquest seminari és assentar les bases del programa electoral amb què es vol concórrer als comicis de la pròxima primavera.

stats