Política 12/04/2018

Liberals anuncia una esmena a la totalitat al projecte de llei de la funció pública

La resta de l'oposició encetarà converses amb els sindicats la setmana que ve i decidirà quines accions duen a terme

M. M.
2 min
El tres consellers de Liberals d'Andorra al Consell General. / M. M.

Andorra la VellaL'anunci d'entrar a tràmit parlamentari el projecte de llei de la funció pública per part del Govern, ja ha començat a generar reaccions entre els grups de l'oposició. Tots ells denuncien en bloc que encara no han pogut tenir accés al text, ja que abans de l'entrada a tràmit l'executiu no els hi va fer arribar cap documentació. “Tot el que sabem ho coneixem arran de les converses mantingudes amb els sindicats”, han expressat.

El grup parlamentari liberal ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat al projecte de llei. “En vista de la situació de bloqueig i la manca de negociació que el Govern ha tingut amb els sindicats i la resta de grups parlamentaris volem tenir un debat ampli”, ha argumentat la consellera general, Judith Pallarés, que ha apuntat que aquest debat a la totalitat serà la substitució del debat monogràfic sobre la funció pública que van demanar i que finalment van retirar. La consellera de Liberals d'Andorra (L'A) considera que l'executiu ha tirat pel dret i per això es reuniran amb els sindicats per recollir les inquietuds i estudiar quines modificacions es poden propugnar.

Per la seva banda, tant el Partit Socialdemòcrata (PS) com els consellers d'Unió Laurediana (UL) i Independents de la Massana, també han anunciat que es reuniran la setmana que ve amb els sindicats, però encara no parlen d'esmena a la totalitat. “Mirarem quin plantejament podem fer i volem veure quines propostes dels sindicats s'han recollit”, ha dit el conseller general del PS, Pere López.

El conseller de la Massana, Carles Naudi, ha indicat que encara no han pogut fer un anàlisi en profunditat del text i que, un cop ho hagin fet, decidiran el seu posicionament. “Volem creure que després de les mobilitzacions que hi ha hagut, l'executiu ha canviat alguna cosa del text o ho farà via esmena”, apunta. Finalment, la consellera general independent, Sílvia Bonet, ha dit que vol creure que via esmenes es podrà canviar quelcom del text, però també és partidària de tirar endavant una esmena a la totalitat que permeti un debat profund de la funció pública.

stats