Liberals creu que si els funcionaris fan vaga serà per culpa del Govern

Gallardo demana a l'executiu que "demostri tenir amplitud de mires, cintura política i que obri portes de diàleg amb els treballadors"

El grup parlamentari liberal ha mantingut una trobada aquest dimecres amb representants dels funcionaris per abordar la reforma de la Funció Pública que ha impulsat el Govern. En cloure la trobada, des de Liberals d’Andorra s’ha posat en relleu que es “lamenta l’actitud del Govern en les negociacions amb els sindicats per la reforma de la Funció Pública, en la qual no s’han tingut en compte cap de les propostes sindicals”. Durant la reunió, els representants sindicals van exposar als consellers liberals les accions que pensen dur a terme per defensar els drets dels treballadors públics, entre les quals es hi ha la possibilitat d’una vaga general. En aquest sentit, el president del grup liberal, Jordi Gallardo, ha subratllat que “en cas de produir-se aquesta situació, la responsabilitat seria del Govern per no haver volgut negociar i tirar endavant una reforma sense el suport dels treballadors públics”.

Gallardo ha denunciat també “la manca de coherència del Govern de DA que d’una banda retalla drets als treballadors públics i per l’altra només fa que contractar assessors externs i generar noves places públiques per després criticar l’augment dels costos dels salaris dels funcionaris i justificar d’aquesta manera la necessitat d’una reforma de la Funció Pública”.

El president del grup parlamentari liberal també ha lamentat “el menysteniment que s’ha tingut cap a la comissió consultiva, com a òrgan de representació dels treballadors públics, ja que l’informe que avala la reforma de la Funció Pública no està firmat per cap representant sindical”. Sobre aquesta qüestió, ha reclamat a l’executiu que “demostri tenir amplitud de mires, cintura política i que obri portes de diàleg amb els treballadors públics per tal d’arribar a una entesa”. En aquest sentit, ha conclòs que “hi ha propostes presentades pels sindicats que són assumibles” i retreu a l’executiu que “no hi hagi hagut una reunió de valoració de les propostes dels sindicats que van ser rebutjades per escrit sense opció a cap negociació”.