Política 13/02/2018

Liberals d'Andorra i Iniciativa Liberal de Portugal firmen un acord de suport mutu

El nou partit lus vol mantenir una estreta relació amb la comunitat portuguesa del Principat

E. J. M.
1 min
El president de Liberals d'Andorra, Jordi Gallardo, i el vicepresident d'Iniciativa Liberal, Alexandre Krauss, aquest dimarts al vespre. / E. J. M.

Andorra la VellaLiberals d'Andorra (Ld'A) ha firmat un acord de col·laboració amb Iniciativa Liberal (IL), un nou partit portuguès, constituït el novembre passat. El conveni de suport mutu implica cooperació durant les campanyes electorals mútues, intercanvi d'experiències per apropar-se a la ciutadania, sobretot mitjançant les xarxes socials, i impulsar altres partits liberals més petits que formin part de l'ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa). El pacte l'han signat aquest dimarts el president de Ld'A, Jordi Gallardo, i el vicepresident d'IL, Alexandre Krauss.

La consellera general liberal Judith Pallarés ha argumentat que els agrada molt com IL usa les tecnologies per escoltar i rebre aportacions de la ciutadania, i ha recordat que a Andorra l'abstenció electoral és molt alta i "s'ha de motivar la població perquè voti". Gallardo ha afegit que la cooperació entre els dos partits liberals suposarà "un enriquiment mutu".

Per la seva part, Krauss ha destacat que IL vol estar molt a prop de la comunitat portuguesa que viu a Andorra, molt nombrosa, i que se sent abandonada pel govern lus. De fet, la col·laboració és un 'win-win', ja que Ld'A pot ajudar a què les persones de nacionalitat portuguesa que resideixen al Principat votin IL en les eleccions generals del seu país, i IL pot contribuir a què perosnes de nacionalitat andorrana però d'origen portuguès donin suport a Ld'A.

A Portugal hi haurà eleccions generals l'any 2019, el mateix any en què està previst que n'hi hagi a Andorra, tot i que el més probable és que el cap de Govern, Toni Martí, les avanci a aquest any. Gallardo ha subratllat que "no treballem pensant en els resultats electorals, sinó en millorar la situació del país i donar respostes a la ciutadania".

stats