Política 21/01/2018

El grup liberal es reuneix amb les associacions AMIDA i AUTEA

Els consellers generals Gallardo, Pallarès i Costa coneixen de primera mà la situació de les dues entitats i els col·lectius que representen

Ara Andorra
2 min
Els consellers liberals Ferran Costa, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, reunits amb les representants d'AMIDA i AUTEA. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaEls tres consellers generals del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa, es van reunir, aquest passat divendres, amb les responsables de les associacions AMIDA, que defensa els drets de les persones amb discapacitat física, visual i auditiva del Principat, i AUTEA (Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra). L'objectiu de la trobada, per part dels consellers liberals, era conèixer les necessitats, inquietuds i demandes d'aquestes dues entitats i els col·lectius que representen.

La trobada va tenir lloc a les instal·lacions que tenen les dues associacions a l'edifici Prada Casadet d'Andorra la Vella. D'una banda, la presidenta d'AMIDA, Agustina Grandvallet, va posar de manifest "l'excés de burocràcia i protocols" en els processos per poder sol·licitar ajudes a la CASS, que en alguns casos "deixa en situació de vulnerabilitat a les persones afectades", segons recull el comunicat.

D'altra banda, la membre de la junta d'AUTEA, Inés Martí, va fer arribar als representants dels Ld'A "la necessitat de crear un itinerari educatiu específic" per a persones amb autisme, de manera que puguin tenir una inclusió efectiva i real en la societat. L'objectiu d'aquesta proposta, segons l'entitat, és "aconseguir l'apoderament de les persones amb trastorn de l'espectre autista". Però no va ser l'única demanda que AUTEA va traslladar als consellers liberals. Martí, com a representant de l'associació, va reclamar que "cal un augment de personal del SAAS que pugui donar resposta a les persones autistes".

Al final de la reunió, el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, explicava que el seu partit s'ha posat a disposició d'AMIDA i AUTEA per canalitzar, amb les eines que tenen a l'abast, les seves demandes i necessitats. Gallardo també va expressar que esperen poder donar resposta a aquestes qüestions i, així, "evitar situacions que poden dificultar la vida d'aquests dos col·lectius".

stats