Política 09/10/2019

Liberals demana que es tingui en compte el seu pes a les llistes

Estrella no veu malament l'entesa de Demòcrates amb Progressistes-SDP

Joan Ramon Baiges
2 min
El secretari general de Liberals d'Andorra, Gerard Estrella, durant la roda de premsa. / M. F.

Andorra la VellaEstà clar que aquestes comunals seran unes eleccions atípiques pel que fa als possibles pactes entre formacions. Sota el justificant que cal sumar és segur que es donaran aliances que fa uns anys enrera haguessin estat impossibles, però després de l'experiència entre PS i Liberals (d'Acord), i amb la consigna que unes eleccions comunals són diferents (amb menys component ideològic) tot està obert i en mans dels comitès parroquials, segons expliquen els portaveus dels diferents partits.

Gerard Estrella, secretari general de Liberals, s'ha referit aquest dimecres a les negociacions de Demòcrates i Progressistes-SDP a Andorra la Vella i Ordino (de moment) i a les manifestacions de la cònsol Conxita Marsol i el cap de Govern, Xavier Espot, donant per fet que els noms dels dos cònsols els triarà DA a la capital i Escaldes-Engordany encara que es copiï l'acord actual amb Liberals al Govern.

Estrella ha evitat la polèmica i no ha donat importància a que DA monopolitzi la designació dels cònsols sense comptar amb el seu soci preferent, ni tampoc al fet que pràcticament s'ha tancat una aliança amb Progressistes. El secretari general només ha reclamat que es tingui en compte el pes dels liberals a les candidatures, "especialment en algunes parròquies que tothom sabem quines són" (Andorra la Vella i Escaldes). Estrella creu que DA es mou per la motivació de sumar forces "i a això nosaltres no ens hi podem oposar", sobretot perquè L'A –com DA– defensa que la darrera paraula la tindran els comitès parroquials i, per tant, no és el moment de parlar de noms "sinó de projectes, de treballar, i nosaltres volem traslladar l'harmonia cap abaix".

Ordino

Per la seva banda, el cònsol d'Ordino i que aspira a la reelecció, Josep Àngel Mortés, ha reconegut aquest dimecres públicament que s'està negociant amb Liberals i Progressistes per arribar a un acord, "encara que no hi ha res tancat, i molt menys noms de persones", ha afirmat. Mortés ha indicat que compta amb l'actual equip menys els tres que ja han anunciat que no repetiran: Vanessa Fenés, Gemma Riba i Marc Pons, i alhora s'ha compromès a treballar per "una entesa que ens permeti fer el millor programa per al poble".

D'altra banda, segons ha pogut saber l'ARA, Bernà Gaspà i Eric Bartolomé també estan fent contactes a la parròquia ordinenca per crear una candidatura, i també Enric Dolsa té intenció de validar una llista per tornar a ser cònsol.

stats