Política 13/03/2019

Liberals vol implicar les persones amb diversitat funcional en el disseny de les accions que els afecten

Pallarés remarca que és prioritari tancar un acord amb l'ONCE

ARA Andorra
2 min
Un moment de la trobada entre Liberals d'Andorra i Amida. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaLiberals d’Andorra treballarà conjuntament amb l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (Amida) per dissenyar les polítiques que han de garantir l’accessibilitat universal i l’atenció a les persones amb diversitat funcional. Així ho han fet saber les candidates Judith Pallarés, cap de llista per la Massana; Laura Mas (número quatre a la nacional) i Resma Punjabi (vuit a la nacional) en la reunió mantinguda amb la presidenta d’Amida, Agustina Grandvallet, i altres representants de l’associació.

Durant la trobada, Pallarés ha explicat la voluntat de L’A que "siguin les persones amb diversitat funcional les que dissenyin conjuntament amb els responsables polítics les accions i mesures que han de contribuir perquè puguin viure amb la normalitat més gran possible". En aquest sentit, des d’Amida s’ha remarcat la necessitat "d’invertir en formacions" que haurien de cursar tot el personal assistencial del SAAS, d’atenció hospitalària i altres professionals que en algun moment han d’acompanyar a persones amb diversitat funcional.

Un altre aspecte que s’ha remarcat durant la reunió i en el qual Liberals s'hi centrarà és tancar “d’una vegada per totes” un conveni de col·laboració amb l’ONCE. “Aquest conveni entre el Govern i l'ONCE fa molts anys que es demana i és una qüestió que cal resoldre”, ha assegurat Pallarés, ja que “permetria accedir als andorrans i residents a formacions i serveis que ofereix l’ONCE”.

Per últim, Pallarés ha copsat “la necessitat de seguir treballant per facilitar el màxim possible la vida diària de les persones amb diversitat funcional”. Per aquest motiu, ha manifestat, s’han de promoure i incentivar “accions a les quals no donem importància, però que poden millorar ostensiblement la qualitat de vida d’aquestes persones”, ha conclòs.

stats