Política 21/10/2019

Liberals ocuparan els llocs 4 i 8 a la llista encapçalada per Marsol

L'actual cònsol es mostra satisfeta perquè el projecte "vagi agafant forma"

Ara Andorra
2 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. / C. A.

Andorra la VellaLa llista conjunta que Demòcrates, Liberals d’Andorra i Progressistes-SDP integraran a la capital pren forma després d’uns dies en què semblava que hi havia un cert refredament en les negociacions. D’aquesta manera, el comitè parroquial de Demòcrates a la capital ha ratificat, aquest dilluns al vespre, l’oferiment que Liberals ocupi els llocs quatre i vuit a la llista de Sumem per Andorra la Vella, la plataforma conjunta a la capital.

En un principi, segons fonts consultades, l’oferiment feia referència als llocs tres i nou però finalment la proposta que Demòcrates ha posat sobre la taula aquest cap de setmana ha estat els llocs quatre i vuit, amb la qual cosa en cas de victòria seria més fàcil que els dos representants liberals poguessin entrar a governar. Un cop acabat el comitè parroquial que s'ha reunir de manera extraordinària per donar el vistiplau a aquesta proposta la cap de llista i actual cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat la satisfacció perquè el projecte "vagi agafant forma" i la proposta de sumar diferents sensibilitats que puguin fer aportacions al projecte per a la parròquia vagi quallant. D'aquesta manera, creu que s'està aconseguint crear una llista "amb ganes de sumar per Andorra la Vella, amb esperit constructiu" i que continuï donant forma al projecte en el qual l'actual majoria ha treballat en els darrers quatre anys. "És una bona opció", ha manifestat Marsol, afegint que a més el comitè té una visió "nacional" i creu que aquest acord també pot beneficiar "l'estabilitat del Govern".

Quant als noms que l'acompanyaran, ha manifestat que se sabran dijous i ha afegit que aquest dimarts s'analitzarà l'encaix de Progressistes en aquesta plataforma. El que sí és clar, ha dit, és que un membres d'SDP estarà entre els vuit primers.

D'altra banda, la força amb la que Liberals va concórrer a les eleccions en les passades eleccions comunals Coalició d’Independents encara ha de decidir quina és l’opció per al qual es decanta i tal com comentava aquest dilluns mateix el conseller comunal de la formació, Jordi Minguillon, tot els escenaris estan oberts a l’espera d’una reunió en què decidiran què fer.

El Partit Socialdemòcrata ja va anunciar fa dies que Dolors Carmona serà la cap de llista, mentre treballen en la confecció de la resta de candidats i terceravia també treballa en l’elaboració d’una llista.

Cal destacar que precisament aquest dilluns el BOPA publica el decret de convocatòries de les eleccions comunals per al proper 15 de desembre. Es fixa que la presentació de candidatures davant dels respectius comuns, es podran fer entre el 22 i el 28 d’octubre, en horari d’atenció al públic, a excepció del darrer dia 28 d’octubre que es podran presentar fins a les 12 del migdia.

El BOPA marca també, tal com s'havia anunciat, que la campanya electoral s’iniciarà l’1 de desembre a les 12 del migdia i finalitzarà el 13 de desembre a les 12 de la nit.

stats