Política 31/08/2016

López demana a Bartumeu que doni les explicacions que ha donat als mitjans

Diu que entén que en les manifestacions fetes no ha compromès el secret professional

M.f.
1 min
El conseller general del PS, Pere López, aquest dimecres al matí a la plaça Lídia Armengol

Andorra la VellaEl conseller general del Partit Socialdemòcrata i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha respost aquest dimecres les declaracions del president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, criticant la seva "ignorància" per haver demanat la compareixença de l'exlletrat dels germans Cierco al Consell General. López ha reiterat aquesta petició i ha manifestat que el que vol és que ratifiqui "el que ha explicat" a mitjans de comunicació espanyols, ja que si ho fa podria suposar que "el país i el Govern" es trobessin en una situació "molt compromesa".

López ha remarcat que entén que en les seves manifestacions als mitjans de comunicació Bartumeu no ha compromès el secret professional al qual està subjecte per haver estat lletrat dels germans Cierco i considera que aquestes mateixes explicacions les pot donar al Consell General. El conseller general del PS veu en les paraules de Bartumeu un "exercici per evitar" comparèixer davant els consellers generals i ha remarcat, també, davant les informacions que han anat sortint els darrers dies i que fins i tot implicarien Mariano Rajoy en les pressions perquè els propietaris de la BPA facilitessin dades sobre la família Pujol, que els "debats s'han de fer en seu parlamentària" i allà donar les "explicacions que calguin". En aquests sentit, ha reiterat que al llarg de tot el temps passat des que el banc va ser intervingut no se'ls han donat dades que són rellevants tal com ho demostren totes les informacions que han anat sortint aquests dies.

López ha reiterat que de la compareixença de Bartumeu i de les seves explicacions se'n podria derivar la del cap del Govern, Toni Martí.

stats