Política 16/11/2017

L'oposició valora positivament l'oferiment de Martí sobre la UE

Els grups parlamentaris es mostren a l'expectativa de saber com es concreta la proposta

M. F.
2 min
Una imatge dels consellers generals aquest dijous al matí. / M. F.

Andorra la VellaEl gest del cap de Govern, Toni Martí, d’oferir als presidents dels grups parlamentaris integrar la delegació negociadora per a l’acord d’associació amb la Unió Europea ha estat ben rebut pels presidents del grup mixt, Pere López, i del liberal, Josep Pintat, que han remarcat que ara caldrà veure com es materialitza aquesta proposta. El conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que s’ha assabentat per la premsa i ha afegit que aquesta proposta “arriba tard”, tot i que ha admès que pot ser positiu.

D’aquesta manera, Pintat ha posat en relleu que el “gest” fet per Martí el veuen “positivament” tot i que ara s’haurà d’acabar de concretar. Ha manifestat que això els permetrà tenir una altra visió sobre les negociacions que s’estan duent a terme i que això aportarà també una major transparència, recordant la importància d'aquest acord. Pintat ha manifestat que aquesta proposta arriba després de l’oferiment que ells van fer sobre ser observadors actius en el procés. A partir d’ara, per tant, esperen tenir la informació necessària que els permeti veure en quin punt estan les negociacions. També ha valorat que les reunions prèvies i posteriors a les rondes negociadores permetran establir una estratègia de negociació.

De la seva banda, López ha destacat que no tenia “cap objecció” sobre la fórmula que s’havia escollit per part de Martí, ja que ha afegit que creu que “reforçarà el posicionament d’Andorra”. Ha remarcat que ara caldrà acabar de parlar sobre què significa aquest oferiment per entendre ben bé quin serà el seu paper.

Naudi, de la seva banda, ha destacat que ells sempre han defensat un bon acostament a la UE i que si en aquest cas l'oferiment es concreta en aspectes positius li donen la benvinguda, i ha desitjat que la participació dels grups no sigui una cosa “testimonial”. Tot i això, ha lamentat que no se’ls hagi comunicat.

stats