Política 12/07/2017

Maria Carme Torres jura com a nou membre del Consell Superior de la Justícia

La Casa de la Vall ha acollit aquest dimecres l'acte, en què Vicenç Mateu ha tingut un record per a Jaume Sansa

ARA Andorra
1 min
Moment del jurament de Maria Carme Torres. / CONSELL GENERAL

Andorra la VellaLa Sala dels Passos Perduts de la Casa de la Vall ha acollit aquest dimecres a la tarda la presa de possessió en el càrrec de Maria Carme Torres com a nou membre del Consell Superior de la Justícia, designat pel Govern en substitució del malaurat Jaume Sansa.

Maria Carme Torres és jurista de formació, llicenciada en dret amb especialització en integració europea. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat al Tribunal Superior de Justícia d’Andorra, on ha exercit de secretària judicial de la sala penal, secretària judicial de la sala civil i secretària judicial de presidència.

Durant l'acte, el síndic general, Vicenç Mateu, ha felicitat Maria Carme Torres, “per entrar a formar part d’un dels pilars de la nostra democràcia, que no és altre que l’organisme que vetlla per la independència i el bon funcionament de la Justícia”. Mateu ha remarcat la independència dels membres de l’Administració de Justícia i ha afirmat que “només així es pot garantir l’efectivitat d’un dret fonamental dels ciutadans com és el dret a la jurisdicció”.

Així mateix, Mateu ha volgut agrair la dedicació al càrrec de Jaume Sansa, per a qui ha tingut un record i “a qui vull agrair, de manera pòstuma, la dedicació al càrrec”.

stats