Política 12/10/2017

Marsol, molesta amb CTU i Estany per la seva actuació en la revisió del POUP

Andorra la Vella té sobre la taula dues propostes de privats per fer aparcaments, un dels quals cèntric

3 min
Un moment de la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous a Andorra la Vella. / M. F. (ANA)

El comú d’Andorra la Vella ha donat el vistiplau aquest dijous al projecte de primera revisió del Pla d’ordenació i urbanisme parroquial d’Andorra la Vella. Durant l’aprovació d’aquest punt, la cònsol major, Conxita Marsol, ha manifestat el seu “malestar amb la CTU (comissió tècnica d’urbanisme) i el disgust amb Eron Estany”. D’una banda, creu que en el seu informe la CTU s’ha extralimitat de les seves funcions, ja que ha fet constar que hi ha un litigi de límits entre les dues parròquies i pel que fa a Estany, que va ser cònsol menor d'Andorra la Vella, Marsol ha lamentat el seu paper ja que ara assessora el comú de Sant Julià de Lòria i sembla que ha fet constar el seu desacord amb els límits que ha fet fixat Andorra la Vella en aquesta revisió.

D’aquesta manera, Marsol ha demanat a l’oposició suport per fer arribar una carta a la CTU fent palès que es lamenta que es faci constar aquest conflicte de límits quan aquesta no és una competència que li correspongui. Marsol ha recordat que els límits amb Sant Julià de Lòria estan en litigi des que es va aprovar el POUP i que en aquest afer el comú d’Andorra la Vella el que ha fet és “defensar els interessos de la parròquia”.

Quant a les manifestacions d’Estany mostrant el seu desacord amb els límits que havia fixat Andorra la Vella en aquesta revisió, al·legant que “s’endinsava” en territori de Sant Julià de Lòria, Marsol ha manifestat que “és realment lamentable que un cònsol d’Andorra la Vella” hagi fet aquestes manifestacions i ha destacat que “no és ètic”.

Des de l’oposició, el consell de Cd’I + Liberals Víctor Pintos ha dit que l’actuació d’Estany “és personal” i no l’ha volgut valorar, ja que “l’ètica o l’estètica és un tema personal” i des del PS + Independents s’ha lamentat que aquesta qüestió dels límits no hagués estat resolta abans d’aprovar la revisió del POUP, per la qual cosa s'han abstingut en la votació de l'aprovació de la revisió.

Cal destacar que aquesta revisió del POUP suposa que la cessió econòmica en sòl urbà consolidat passi del 15% al 7%, amb la qual cosa es considera que es pot reactivar la construcció i que obre també la porta a que es puguin construir dos aparcaments nous a la parròquia. De fet, i arran del fet que el comú hagi inclòs com a addenda al contracte amb les societats adjudicatàries d’un dret de concessió sobre el Centre de congressos per fer-hi un casino que podran disposar de 100 places d’aparcaments, des del PS + I han manifestat la seva preocupació per la manca d’estacionaments a la parròquia i la cònsol major ha anunciat que hi ha un privat interessat en fer “un pàrquing important” i cèntric a la parròquia i que també s’ha obert la porta a fer-ne un altre que ja no seria tant cèntric i ha remarcat el fet que amb l’aprovació del POUP aquests projectes es poden desencallar.

Avinguda Tarragona

D’altra banda, el comú ha aprovat aquest dijous adjudicar per un import de 193.000 euros els treballs d’embelliment de l’avinguda Tarragona entre el carrer Bonaventura Riberaygua i la rotonda de Prada Casadet. Se seguirà la línia que s’ha fet a l’altra part de l’avinguda, és a dir, es farà una illeta central amb arbres, s’ampliaran les voravies i es farà, a més, un carril bici segregat. Els treballs començaran el mes de gener, per no interferir en les vacances de Nadal i duraran tres mesos. Aquest punt ha estat votat per unanimitat tot i que el conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillon ha demanat que es tingui en compte que hi ha més botigues en aquest punt que a la resta d’avinguda on ja es van fer els treballs i que, per tant, això es valori a l'hora de fer les obres.

A l’últim, la corporació comunal ha acordat la construcció d’un pont sobre el riu de la Comella, al punt quilomètric 0,320. Marsol ha dit que de moment aquestes obres les costejarà el comú però passarà la factura al Govern (de 325.0000 euros) ja que creuen que aquestes obres les hauria de finançar l’executiu, ja que forma part de les seves competències. La corporació decideix tirar endavant els treballs ja que creu que són urgents i després que no hi hagi hagut un acord amb l’executiu. Des de Cd’I + Liberals s’ha constatat el fet que per allà passen tots els camions que van cap al Centre de tractament de residus i que si s’ha malmès aquesta carretera és, en part, per aquest pas constant de vehicles de gran tonatge. Els treballs duraran cinc mesos.

stats