Marsol vol dialogar amb Sant Julià per resoldre el conflicte dels límits parroquials

La cònsol major lamenta la decisió del TC i no entén "com és que els tribunals no veuen que la Margineda és d'Andorra la Vella"

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha lamentat aquest dijous la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar el recurs del comú de la capital sobre les resolucions del TS en relació als límits amb Sant Julià de Lòria. Marsol ha assegurat que li costa molt d'entendre "com pot ser que un tribunal no pot veure que aquesta part de la Margineda és Andorra la Vella", tenint en compte que "aquests xalets han pagat tota la vida els impostos a Andorra la Vella, és la parròquia on la partida de naixement diu que han nascut, i és on voten i són electes". Amb tot, Marsol ha reconegut que la culpa va ser del comú d'Andorra la Vella, ja que al 2006 no va presentar un recurs contra el POUP de Sant Julià de Lòria, i s'ha mostrat disposada a iniciar converses amb el cònsol lauredià per poder solucionar el problema.

Conxita Marsol no entén com pot ser que hi hagi dubtes sobre els límits d'una part de la Margineda en la qual hi ha una vintena d'habitatges "quan ningú mai ho ha qüestionat". Ha respost així a la decisió del Tribunal Constitucional de desestimar el recurs del comú sobre aquest conflicte, de manera que els dubtes sobre els límits amb Sant Julià, tal com assenyala una sentència del Tribunal Superior, s'hauran de discutir per la via civil. Marsol ha reconegut que l'error va ser del comú de la capital l'any 2006, quan no va fer cap recurs contra el POUP de Sant Julià, en el qual es preveia el desenvolupament d'un polígon industrial en aquesta zona.

Marsol ha dit que tot plegat "és molt trist" i no entén perquè "un tribunal no pot veure que aquesta part de la Margineda és Andorra la Vella", tenint en compte que els habitants d'aquesta vintena de xalets són nascuts a Andorra la Vella, hi voten i hi paguen els impostos. "Si parléssim d'una zona de muntanya, ho podria entendre, però en zona urbana no hi ha hagut mai discussió", ha afegit, tenint en compte que és el comú de la capital qui presta els serveis en aquesta zona "i ningú ha dit mai res".

La cònsol major ha informat que la setmana vinent la majoria comunal mantindrà una reunió sobre aquesta qüestió per decidir els passos a seguir. En aquest sentit, ha dit que "si ho hem de defensar per la via civil ho defensarem", però ha avançat que "potser és el moment d'iniciar converses amb el comú de Sant Julià", perquè "crec que ells també tenen molt clar que allò és Andorra la Vella". Així, Marsol s'ha mostrat convençuda que podran reconduir-ho "perquè tots som persones i amb el comú de Sant Julià podem parlar-ho i trobar solucions".