Publicitat
Publicitat

Cas BPA

Martí, Cinca i Saboya compareixeran davant la comissió especial

El cap de Govern insinua que la resolució bancària per a BPA pot endarrerir-se fins a principis de l'any que ve i López li retreu que estigui fent càlculs amb el calendari polític

Toni Martí ha insinuat que el procés de resolució bancària sobre BPA potser no estigui enllestit fins a final d’any, o “fins al gener o febrer”. “M’hauria agradat que ja tinguéssim el llibre de venda. S’està portant en paral·lel però no donaré una data. L’interès és que se solucioni abans de final d’any i potser se solucioni al gener o febrer, no ho sé”, ha lamentat el cap de Govern.

Davant l’afirmació, Pere López li ha retret que “vostè quan parla de BPA el primer que li ve al cap és política” en referència al fet que el calendari de les eleccions comunals pugui arribar a condicionar la proposta de resolució. L’oposició ha demanat reiteradament al cap de Govern que faci pública l’auditoria “ja”. A més, han criticat el fet que a la comissió especial no estigui arribant “cap mena d’informació”, com ha lamentat López. Naudi hi ha coincidit: “hi ha opacitat”, fet que va provocar que Naudi anunciés la seva retirada de la comissió especial que investiga els fets.

Martí, juntament amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, han estat cridats a comparèixer davant de la comissió especial pel cas BPA al Consell General. Ja han confirmat que hi aniran. A més a més, el cap de Govern ha insistit que no ha mentit en cap moment i que, si no ha arribat als consellers tota la informació és perquè la llei no ho permet. “Hi ha coses que es demanen, i ho entenc, però no es poden donar”, ha afegit Martí.

El cap de l’Executiu ha explicat, també, que en aquest afer té dues prioritats: “que no hi hagi contagi del sistema financer” i que “cadascuna de les persones que tenen diners a BPA recuperin els seus estalvis”. A més, Martí ha insistit que “de moment no tenim una pèrdua de competitivitat” provocada per l’afer i ha reiterat que prefereix un banc internacional per a la compra de Vall Banc, ja que implicarà “menys pèrdues” i la “internacionalització de la plaça financera”.

Etiquetes