Martí tracta l’acord d’associació amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra

Schlegelmich està de visita al Principat per la presentació de credencials davant del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives

El cap de Govern, Toni Martí, ha rebut aquest dilluns l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Rupert Schlegelmich, de visita al Principat per la presentació de credencials davant del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Martí ha informat l’ambaixador que Andorra continuarà treballant durant la resta de la legislatura amb els negociadors europeus per explicar quines són les especificitats del país, de cara a la negociació de les llibertats restants, així com per implementar el cabal de la UE.

Durant la trobada, el cap de Govern ha volgut agrair a Schlegelmich, que ja va desplaçar-se a Andorra el mes de juny acompanyant al director executiu per Europa i Àsia central del Servei Europeu per l'Acció Exterior, Thomas Mayr Harting, la sensibilitat mostrada per part de la UE en la negociació de la lliure circulació de mercaderies.

L'ambaixador de la UE també s'ha trobat amb la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, la qual li ha traslladat l'estat i l'agenda prevista pel que fa a les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea. El ministre de Finances, Jordi Cinca, acompanyat de la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, han comentat amb Rupert Schlegelmich la transformació econòmica i fiscal duta a terme per Andorra durant els darrers anys que ha de culminar amb l’acord d’associació.