Martí reafirma el compromís d'Andorra en la defensa dels drets humans davant Michelle Bachelet

El cap de Govern s'ha reunit aquest dimecres amb l'alta comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans

El cap de Govern, Toni Martí, s'ha reunit aquest dimecres amb l'alta comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans, Michelle Bachelet, amb l'objectiu de mostrar el compromís d'Andorra amb la defensa dels drets fonamentals davant la comunitat internacional. Aquest compromís, tal com afirma Martí, es troba fortament arrelat al Principat i establert en el text constitucional del 1993.

Martí ha explicat a Bachelet les polítiques socials impulsades per l'executiu en defensa de la igualtat d'oportunitats i la protecció de la infància. A més, ha reiterat les prioritats educatives com a element de prevenció de qualsevol tipus de discriminació i ha deixat constància de les diferents accions que es duran a terme per celebrar el 70è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, mitjançant diferents actes que es desenvoluparan en àmbits educatius i socials.

Per últim, Martí ha felicitat Bachelet pel seu recent nomenament i ha expressat la seva voluntat de fer un seguiment i acompliment dels compromisos adquirits a través de diferents convenis ratificats per Andorra i, a més, ha convidat a l'alta comissionada a visitar el país de manera oficial durant el seu mandat.

Andorra i Guatemala es reuneixen en l'assemblea general

D'altra banda, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha trobat aquest dimecres amb la seva homòloga a Guatemala, Sandra Erica Jovel, país que en aquests moments ocupa la Secretaria Pro Tempore de la Cimera Iberoamericana. Jovel s'ha mostrat disposada a oferir col·laboració a Andorra per tal de compartir experiències i treballar per dur a terme un traspàs òptim per la organització de la Cimera Iberoamericana.

Ubach i Jovel han parlat sobre els temes que es tractaran a la reunió de ministres d'Afers Exteriors Iberoamericans en el marc de la celebració de la Cimera a La Antigua Guatemala.