Política 04/05/2018

Martí demana una “solució política” per a Catalunya

Durant una entrevista en una ràdio francesa, el cap de Govern s'ha compromès a fer un "comerç responsable" del tabac

ARA Andorra
1 min
Toni Martí durant una entrevista a France Bleu

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, durant una entrevista amb France Bleu Roussillon, ha anat una mica més lluny a l'hora de valorar la situació de Catalunya i ha demanat una "solució política" per poder resoldre el conflicte. “És evident que és necessari que hi hagi una solució política, en el sentit més noble de la paraula, i això els meus interlocutors ho saben”, ha dit Martí. En canvi, preguntat per si creu que hi ha presos polítics, ha dit que no es pronuncia sobre problemes judicials d'altres països de la mateixa manera que tampoc ho fa en qüestions sobre la justícia a Andorra, pel respecte que té a la separació de poders.

Toni Martí ha reiterat que els veïns d'Andorra són els "Pirineus Orientals, l'Arieja i la Catalunya del sud", de manera que "és evident que seguim la situació de molt a prop".

Durant l'entrevista, el cap de Govern també ha parlat de l'acord d'associació i del sector del tabac. Ha recordat que Andorra ha demanat a la Unió Europa un període de transició abans que aquest sector entri en unió duanera, però ha assegurat que a canvi el Principat es compromet a fer una traçabilitat del tabac que es fabrica al país, a anar apujant el preu cada cop que els països veïns facin un augment, i a comprometre's a què es faci un comerç responsable i a posar tots els esforços per lluitar contra el contraban.

stats