Política 22/10/2015

Martí emplaça López al 4 de novembre per sentir les explicacions de l'AREB

El cap de Govern diu en la sessió de preguntes a l'Executiu que membres de l'organisme tornaran a comparèixer davant la comissió especial pel cas BPA al Consell General

J.d./ana
2 min
Toni Martí / J.D. (ANA)

Andorra la VellaEl cap de Govern ha anunciat aquest dijous en la sessió de preguntes al Govern del Consell General que l'AREB compareixerà davant la comissió especial pel cas BPA el pròxim 4 de novembre. Martí no ha pogut confirmar exactament la data, però ha convidat al president del grup mixt, Pere López, a una compareixença en què "tindrà l'oportunitat de sentir el que dirà l'AREB". A les preguntes de López sobre les tasques d'auditoria de PwC i el calendari de la resolució, Martí ha insistit que hi ha informacions que no es poden compartir i que en tot cas depenen d'una institució independent del Govern. Malgrat això, la diferència fonamental entre les preguntes escrites no respostes al president del grup mixt i la interpel·lació a l'AREB a través de la comissió especial rau en el fet que en el primer cas es fa de manera pública.

Sobre el calendari de comunicació d'aquestes tasques d'investigació Martí ha insistit que, en les seves declaracions durant el debat d'orientació, no va assegurar que la resolució s'anunciaria al gener, sinó que la data era desconeguda i que li agradaria que fos "al més aviat possible", tot i que es podia allargar fins a l'any que ve. López, per la seva banda, ha acusat l'Executiu d'estar tenint una actitud electoralista amb la situació de BPA i ha exigit la informació abans de les eleccions comunals.

El conseller general del grup socialdemòcrata, Pere López, ha criticat novament que el Govern no està mantenint la independència de les institucions implicades en el cas BPA, afegint que des del començament de l'afer el cap de Govern ha dit "mitges veritats" i altres gestos que "li han fet perdre la nostra confiança". Aquestes acusacions s'han sumat a les d'electoralisme amb el calendari de la resolució.

El cap de Govern, Toni Martí, ha respost a López que el 4 de novembre, "així em sembla que està convocada", tindrà l'oportunitat de sentir en una altra compareixença a l'AREB, perquè "hi ha l'obligació d'informar el Consell General" i "ho sabrà al mateix temps que jo". El cap de Govern ha defensat també la feina de l'Executiu i ha negat que s'hagin fet càlculs amb els calendaris per comunicar els resultats de l'auditoria o els plans de resolució després de les comunals. "No tinc sorpresa", ha respost a López a Martí, en tot cas "espero que sigui agradable, però la donarà l'AREB".

stats