Política 09/01/2017

Martí explica als agents econòmics que Europa vol una solució específica per al tabac

El cap de Govern ha encapçalat una nova reunió del Pacte d'Estat i emplaça els diferents sectors a seguir treballant en la proposta de negociació amb la Unió Europea

Ana
1 min
Imatge d'una de les reunions del Pacte d'Estat, que continuaran les pròximes setmanes / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha encapçalat la reunió del Pacte d'Estat sobre l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea amb els representants dels agents econòmics i socials, informa el Govern. Martí ha informat del contingut de la reunió entre les delegacions negociadores que va tenir lloc a Brussel·les el passat mes de desembre, centrada en aspectes relatius a la negociació de la circulació de mercaderies. Segons el Govern, els assistents a la reunió han celebrat la dinàmica proactiva de treball iniciada entre la delegació negociadora i els representants dels diferents sectors.

A la trobada, també hi han participat el president suplent del grup parlamentari demòcrata, Miquel Aleix, els consellers generals demòcrates Carles Ensenyat i Maria Martissella, i el conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López.

Durant la reunió, el cap de Govern ha informat que els negociadors europeus entenen que cal una solució específica per al capítol 24 del Sistema Harmonitzat Duaner, relatiu al tabac.

En aquest sentit, s'ha comunicat que la delegació andorrana està treballant per reprendre els continguts de l’Acord de 1990 dins del text del futur acord d'associació. Martí també ha informat que la delegació negociadora andorrana està treballant amb els diferents sectors per analitzar els capítols compresos entre l'1 i el 23, per tal d'elaborar una proposta que els proporcioni noves oportunitats.

Aquestes reunions de treball, que continuaran durant les pròximes setmanes, donen resposta a la demanda dels mateixos sectors i s’han rebut de manera molt positiva.

stats