Política 25/11/2017

Martí insisteix que no hi ha acostament de DA amb UL

El cap de Govern afirma que encara no hi ha cap candidat decidit per substituir-lo com a cap de llista

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, en l'encesa de llums del Poblet de Nadal d'aquest dissabte al vespre. / ANA (L. M.)

Andorra la VellaEl cap de Govern, Toni Martí, ha reiterat de nou que Demòcrates per Andorra (DA) "no ha fet cap acostament a Unió Laurediana (UL)" per fer un pacte electoral. Amb tot, Martí ha admès que parlarà amb el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, d'UL, com a cap de l'oposició, i com fa amb la resta de presidents, "de com encarar els temes de l'any que ve i fer passar els interessos nacionals per davant dels interessos partidistes". Un exemple, segons el cap de l'executiu, ha estat l'oferiment de Pintat de participar en les negociacions amb la Unió Europea per l'acord d'associació, "un oferiment que he fet extensiu a la resta de grups". Martí ha repetit que "hi ha temes majors", i les divisions internes de Liberals d'Andorra no li incumbeixen.

Quant a la tria de la persona que el substituirà com a cap de llista a les pròximes eleccions generals, Martí ha reconegut que voldria que es fes al més aviat possible, però entén que la comissió escollirà el candidat més adequat, tot i que no sap si serà aquest any o ja el que ve.

Per la seva part, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha matisat que en sap poca cosa, tot i que li consta que hi ha un acostament de DA amb Unió Laurediana (UL). En tot cas, no ho veu malament, encara que subratlla que és una qüestió de l'executiva del partit i del cap de Govern que "no dels cònsols".

Marsol ha afegit que no té intenció de presentar-se a candidata de cap de llista liberal per a les eleccions generals del 2019, ja que encara queden dos anys de mandat comunal, tot i que per a més endavant s'ho pot plantejar: "A la vida no es pot descartar res, tinc una edat i tot s'ha de fer". La cònsol no té cap candidat favorit, i està convençuda que sigui qui sigui "treballarà per al país".

stats