Política 14/06/2015

Martí crida a l'optimisme davant la resolució de l'AREB

"Si passés factura des del punt de vista que això posés un fre al rellançament econòmic que esperàvem aquesta legislatura... ja veurem, però deixi'm ser molt, o moderadament, optimista avui", ha demanat el cap de Govern

J.d./ana
2 min
Seu de BPA a Escaldes-Engordany / J.D.

Escaldes-EngordanyEl cap de Govern, Toni Martí, ha donat a entendre en la celebració del Dia de la parròquia d'Escaldes-Engordany que, finalment, aquest dilluns l'AREB es pronunciarà sobre la resolució de l'entitat BPA -de fet, es va avançar que ho faria durant la primera quinzena del mes de juny. El cap de l'Executiu ha aprofitat l'oportunitat per enviar "un missatge clar: ens en sortirem". "Quan la gent sàpiga que hi ha un procés, un camí marcat, unes mesures de continuïtat al tomb d'aquest camí marcat... això tranquil·litza", ha assegurat Martí.

El cap de Govern que, de fet, s'ha mostrat molt menys tens a la celebració escaldenca que els darrers dies, ha avançat que l'AREB comunicarà aviat la planificació dels pròxims mesos no només al Govern, sinó també al Consell General i que serà una planificació que inclourà el full de ruta i les dates. En aquest sentit, Martí també ha revelat que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va trametre una carta a l'AREB per demanar "consideració" amb les demandes dels treballadors de l'entitat i que dependrà de l'agència de resolució "tenir-les o no en consideració". El cap de Govern ha afirmat, a més, que "aquesta és la crisi més dura que ha viscut Andorra des de la segona Guerra Mundial".

Segons el cap de Govern el més important és que la resolució de l'AREB doni una idea clara amb un full de ruta i dates sobre el futur de BPA. A més, Martí és optimista: "potser que fiquem un somriure, perquè la situació és complicada però jo penso que ens en sortirem", ha dit.

Pel que fa als efectes secundaris que pot tenir aquesta crisi no només sobre l'economia, sinó també sobre la societat i els afers exteriors, Martí ha demanat, també, optimisme. "Si passés factura des del punt de vista que això posés un fre al rellançament econòmic que esperàvem aquesta legislatura... ja veurem, però deixi'm ser molt, o moderadament, optimista avui", ha demanat.

Pel que fa a la situació dels treballadors, Martí ha posat tota la responsabilitat en l'AREB, perquè "algunes són demandes que no es poden afrontar des dels canvis legislatius, dependrà de l'AREB tenir-les o no en consideració". Tot i això, el cap de l'Executiu ha assegurat que el Govern ha demanat a l'agència de resolució que tingui en compte la situació dels treballadors. "Han optat en uns moments molt complicats per una gran professionalitat, són una part de la solució", ha afegit Martí.

stats