Política 17/06/2018

Martí pronostica que pocs docents s'acolliran a l'opció de jubilar-se als 60 anys

El cap de Govern manifesta que la nova llei d'Educació "ha estat un debat actual però que hauríem d'haver portat des de fa anys"

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, aquest diumenge durant l'arrossada popular d'Escaldes. / C.G. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl cap de Govern, Toni Martí, ha manifestat aquest diumenge al migdia que la seva "aposta" és que, malgrat que amb la nova llei del cos d'Educació els docents es podran jubilar als 60 anys, "no penso que hi hagi massa gent que s'aculli a això". El fet que l'esperança de vida estigui augmentant és un dels punts que ha argumentat per plantejar aquest posicionament. I tenint en compte aquest pronòstic que seran pocs els que voldran, des del Govern han decidit que la jubilació sigui voluntària i no obligatòria, a diferència d'altres cossos especials com la policia i els bombers.

En qualsevol cas, Martí ha defensat aquesta possibilitat de jubilar-se als 60 anys tenint en compte que els mestres estan sotmesos a pressió i, a més, és una manera de "renovar l'administració sempre a favor de la qualitat".

Pel que fa a la resta de condicions de la llei que regula el cos docent, són "bastant similars a d'altres cossos especials", ha assegurat.

Martí, que ha participat a l'arrossada popular d'Escaldes-Engordany, ha recordat que quan a l'any 2000 es va aprovar la llei de la Funció Pública es deixava constància que els cossos especials havien de desenvolupar la seva pròpia llei i, per tant, en el cas dels docents "ha estat un debat actual però que hauríem d'haver portat des de fa anys".

Finalment, ha recordat que la possibilitat de jubilar-se als 60 anys per part dels docents no afectarà a la CASS, ja que no n'assumirà la seva jubilació fins als 65. Fins llavors, els docents cobraran a partir de la seva mútua i del Govern. "Des del punt de vista de l'erari públic no suposa un gran sobrecost per a l'administració", ha assegurat Martí, tot i que dependrà també dels salaris que es paguin al seu moment als mestres que substitueixin a aquests docents que es jubilin.

stats