Política 28/05/2015

Martí demana als nous secretaris d'Estat fermesa per mantenir el rumb d'Andorra

Eva Descarrega, Clàudia Cornella i Jordi Beal, han pres possessió aquest dijous com a nous secretaris d'Estat de Justícia i Interior, d'Afers Financers Internacionals i d'Esports, respectivament

Ana
3 min
Els nous secretaris d'Estat amb el cap de Govern / M.B.

Andorra la VellaAquest dijous s'ha donat per finalitzada la configuració del Govern amb el jurament de tres nous secretaris d'Estat. Eva Descarrega ha pres possessió com a secretària d'Estat de Justícia i Interior, Clàudia Cornella d'Afers Financers Internacionals, i Jordi Beal d'Esports. Després del seu jurament, el cap de Govern, Toni Martí, els ha demanat durant el seu discurs, "confiança en el projecte i fermesa per mantenir el rumb, ara més que mai". Tots tres afronten aquesta nova etapa amb il·lusió i en sentit continuista, ja que han estat treballant per al projecte en els darrers quatre anys. Pel que fa al secretari d'Esports, ha assegurat fixar la seva prioritat en la modificació de la Llei de l'esport que diu, "és molt antiga". Per la seva banda, Clàudia Cornella pretén "reforçar la posició internacional i defensar les prioritats i particularitats del Principat". Finalment, Eva Descarrega ha assegurat que centrarà els seus esforços en la reforma endegada de la Justícia "seguint el treball de l'anterior legislatura".

Eva Descarrega, Clàudia Cornella i Jordi Beal, han pres possessió aquest dijous com a nous secretaris d'Estat de Justícia i Interior, d'Afers Financers Internacionals i d'Esports, respectivament. En presència dels ministres i del cap de Govern, han jurat el seu càrrec i s'han compromès a treballar pel país en clau continuista.

Durant el seu parlament, el cap de Govern, Toni Martí, els ha demanat "confiança en el projecte i fermesa per mantenir el rumb, ara més que mai". En aquest sentit, ha recordat els treballs realitzats pels tres nous secretaris d'Estat durant l'anterior legislatura, i els ha convidat a seguir tirant endavant "un projecte reformista".

La nova secretària d'Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, s'ha mostrat molt il·lusionada en aquesta nova etapa que ara enceta i ha assegurat que l'afronta "amb molta responsabilitat per donar suport a les prioritats del Ministeri d'Interior". La seva intenció és continuar la reforma endegada de la Justícia, seguint el treball de l'anterior legislatura i consolidar els cossos especials pel que fa al marc normatiu i els recursos humans i materials. Alhora, ha recordat, hi ha diferents projectes legislatius com la Llei notarial, el Codi de procediment civil o la Llei concursal. Finalment, també ha destacat el concurs intern de comandament del Cos de Policia i un projecte "molt important a nivell internacional" com l'Acord d'Associació que inclou la lliure circulació de persones i que diu, "espero poder contribuir amb la meva experiència europea".

Pel que fa a la secretària d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, ha considerat el moment actual com "un moment important de canvis", en què prioritzarà el seguiment del treball realitzat en els darrers quatre anys, etapa en la qual ha gestionat l'estratègia a nivell internacional de temes fiscals, monetaris i relacionats amb finances. Ara, el que diu que vol fer és "reforçar tot l'encarament en l'àmbit internacional, defensar el posicionament d'Andorra i seguir enfortint la situació del Principat".

Finalment, el nou secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal, ha volgut recordar els treballs endegats amb l'anterior secretari d'Estat, Jordi Cerqueda, amb qui va col·laborar estretament durant la passada legislatura, i ha assegurat que "seguiré amb projectes encetats que s'estan desenvolupant i amb ganes d'aportar més". Beal fixa com a prioritat la modificació de la Llei d'Esports, aprovada l'any 98, i ha explicat que "la passada legislatura no vam tenir el temps suficient per entrar-la a tràmit parlamentari ni fer-ho de manera consensuada". Dins d'aquesta modificació ha parlat de temes com el dopatge, modificacions del codi mundial, o les societats anònimes esportives.

Amb aquesta presa de possessió, queda finalitzada la configuració del Govern per a la present legislatura.

stats