Política 28/12/2019

Mas comença el mandat amb la voluntat de "reactivar la parròquia econòmicament"

La nova cònsol major detalla que la construcció del nou Prat Gran, l'embelliment del Pas de la Casa i l'acord amb Saetde seran els primers punts a tractar

T. N.
2 min
Consellers entrants al comú d'Encamp. / ANA

EncampEncamp enceta un nou consolat amb la nova cònsol major, Laura Mas, al capdavant del comú. Mas ha promès aquest dissabte el càrrec amb la voluntat de tirar endavant un projecte "continuista" però alhora "transformador", seguint amb projectes ja posats en marxa però "fent propostes per reactivar la parròquia econòmicament". La nova cònsol major ha enumerat l'aprovació del pressupost del 2020, la construcció del nou Prat Gran, l'embelliment del Pas de la Casa i l'acord amb Saetde com els primers punts a tractar en la nova legislatura. Propostes que liderarà acompanyada del nou cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

El cònsol major sortint, Jordi Torres, ha recomanat a Mas que "sigui la cònsol de tothom", però que també "sàpigui quan mossegar-se la llengua", en tant que els principis de mandat són "durs" perquè "fins que les oposicions no acabin d'encaixar acostumen a ser molt crítiques". Mas, que en el discurs de nomenament ha ofert diàleg als partits de la minoria, creu que "hem sigut elegits pel bé de la ciutadania i de la parròquia" i que, per tant, "ens toca treballar plegats".

La parròquia comptarà amb una oposició renovada, amb canvis en tots els consellers. David Rios, de PS+Independents, ha fixat com a objectius de la legislatura "complir el programa amb què ens vam presentar" i "treballar pel poble d'Encamp i el Pas de la Casa". Per la seva part, la consellera d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal, ha començat el mandat amb ganes de "treballar i de donar suport a tot el que sigui pel poble", apostant pels punts del programa que més consens puguin tenir.

Durant la sessió de consell de comú també s’han nomenat al conseller major, que serà Josefina Rodríguez, o el conseller menor, càrrec que ocuparà Èric Alguacil. A l’acte de nomenament han estat presents alguns polítics d'àmbit nacional, com la ministra de Turisme, Verònica Canals; el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, o el conseller de Demòcrates, Carles Ensenyat.

stats