Política 24/10/2018

Mateu espera aprovar la modificació del reglament del Consell abans que acabi la legialtura

El síndic general assenyala que només queden 13 articles, dels 138 que té el document, que encara generen debat i discrepància entre els grups parlamentaris

M. M.
2 min
El síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell, durant la roda de premsa on s'han presentat els actes per commemorar els 600 anys d'història del Consell de la Terra. / M. M.

Andorra la VellaDesprés de gairebé un any de la 'carta als Reis' del síndic general, Vicenç Mateu, on demanava la necessitat d'impulsar un canvi del reglament del Consell General per actualitzar-lo, tot apunta que la missiva finalment arribarà a bon port i el Consell General donarà llum verda a una modificació del document que regula el funcionament de l'hemicicle. “No sé com acabarà el procés, però la idea i la voluntat és poder aprovar la modificació possiblement en la darrera sessió abans que es dissolgui la cambra i acabi la legislatura”, ha reconegut Mateu.

El síndic general ha reforçat aquest desig amb proves fefaents i ha argumentat que tots els grups polítics ja s'han reunit diverses vegades i han revisat conjuntament la proposta de text que han preparat els servis de la cambra. “Hi ha molts aspectes que ja estan acordats, de fet, dels 138 articles que té el reglament en queden 13 on encara hi ha discrepàncies”, ha assenyalat.

Sense acabar de detallar exactament de quin calat seran els canvis que es produiran, el síndic ha exposat que serviran per facilitar la feina als consellers, eliminarà algunes arbitrarietats i atribucions que té el síndic, així com impulsar una actualització de les normes de transparència i aclarir conceptes dels treballs en comissió. “Serà una actualització important”, ha resumit Mateu.

Tot i això, cal recordar que durant una junta de presidents de l'abril passat ja es va deixar clar que els punts més polèmics i que no generin acord es deixaran pel següent mandat. Un cop acabades aquestes reunions en taula de treball s'entrarà a tràmit parlamentari la proposta amb la vista posada al final de la legislatura. “Hem avançat força, la idea és tenir unes normes del joc assumibles i raonables per tots, per això sóc optimista”, ha conclòs.

stats