Més de 4.900 residents espanyols comencen a votar al consolat

La Junta Electoral Central decideix ampliar el termini fins aquest diumenge a les 14.30 hores

El consolat espanyol ha obert aquest dimecres les seves portes perquè fins a 4.942 residents espanyols puguin exercir el seu dret a vot de cara a les eleccions generals del 10N. Aquesta xifra, que representa un 21% de la xifra total d'inscrits (23.429), ha experimentat un augment de 820 persones respecte dels darrers comicis del mes d'abril, on 4.091 residents van demanar votar al consolat. Tot i això, el cònsol general d'Espanya a Andorra, Antoni Prats, ha assenyalat que aquest és un fet "que no és molt d'estranyar", ja que en tractar-se d'una repetició automàtica de les eleccions, "totes les persones que havien demanat el vot per a les eleccions d'abril no l'han hagut de tornar a demanar" i, per tant, "no podíem baixar d'aquella xifra". 

Els dies seleccionats per dipositar els vots a l'urna han estat aquest dimecres, dijous i divendres, de les 9 a les 20 hores, i de manera ininterrompuda. Tot i això, després d'una reunió de la Junta Electoral Central mantinguda durant la jornada d'aquest dimecres, s'ha decidir ampliar el termini de votació fins al cap de setmana. D'aquesta manera, el consolat estarà obert el dissabte de les 9 a les 20 hores i, pel que fa al diumenge, es podrà votar de les 9 a les 14.30 hores. 

Com passa habitualment, els dies en què té lloc una major participació dels electors és el que s'obre el termini per a votar i, al llarg d'aquest matí, s'ha anat experimentant "un goteig constant de gent" i tot apunta que la jornada es desenvoluparà amb normalitat i sense la formació de cues. Pel que fa a les possibles abstencions, un aspecte del qual es parla reiteradament aquests dies al país veí, Prats ha apostat per esperar que passin els dies de votació i, quan es faci el recompte final, "ho sabrem al 100%". Per tant, i segons cònsol general, l'increment en la demanda de vot afavoreix la participació i deixa de banda l'abstenció.