Política 20/09/2020

Més sancions pels amos incívics en comptes de la taxa canina

El Partit Socialdemòcrata considera injust el nou impost i proposa més multes als que incompleixin la llei de tinença d'animals

Ara
1 min
Una dona recull la galeta per premiar els gossos quan orinen a la reixa de la màquina. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa proposta d'una taxa de tinença de gossos és ineficient i ineficaç per al Partit Socialdemòcrata (PS), i així ho ha defensat el seu Secretari d'Organització, Pere Baró, que ha volgut posar l'accent en la importància de trobar la manera de conscienciar els propietaris dels gossos.

A l'entendre de la formació socialdemòcrata, la proposta d'aplicar una taxa de tinença no és la solució que la ciutadania necessita. "Si la finalitat de la taxa de tinença de gossos és recaptar recursos per la neteja, aquesta finalitat ja la compleix la taxa d'higiene", ha exposat Baró, alertant que la seva aplicació pot tenir l'efecte contrari. Segons ha expressat, el que s'ha de fer és "incrementar les sancions a aquelles persones que no tinguin un comportament cívic". En aquest sentit, Baró ha assegurat que "no han de pagar justos per pecadors, no ens podem permetre penalitzar tothom, perquè això dona per fet que tothom que té un gos és incívic, i això és un despropòsit".

Des del PS donen suport a les declaracions que va fer APAPMA, i demanen que es consideri, com va exposar el president de l'associació mediambiental, Carles Iriarte, "que aquesta decisió podria provocar alguns abandonaments, perquè tenim ciutadans que ho estan passant molt malament, especialment arran de la crisi del coronavirus".

stats