Política 12/11/2018

Minoves titlla de "repulsiu" el discurs de Bolsonaro

El president de la Internacional Liberal compara el seu ideari amb el de la Xina, basat en "la restricció dels drets de les persones per alimentar el creixement econòmic"

Ara Andorra
1 min
El president de la Internacional Lliberal, Juli Minoves, en la seva participació al congrés de l'ALDE. / ALDE

Andorra la VellaEl president de la Internacional Liberal i exministre d'Exteriors, Turisme i Cultura, Juli Minoves, ha manifestat la "repulsió clara i directa dels liberals del món cap a un discurs misogin, sexista, homòfob i a favor dels règims militars", pel que fa a la proposta de dur a terme una via econòmica liberal i, al mateix temps, un programa polític restrictiu impulsat pel candidat del PSL a Brasil, Jair Bolsonaro.

Minoves, que va fer aquestes declaracions el 3 de novembre passat, va deixar clar que "ens manifestem clarament en contra d'això", ja que aquest esdeveniment provoca haver de tornar a la "unió de la dreta econòmica amb la dreta irrespectuosa amb els drets de les persones". Per tant, els liberals han manifestat la seva integritat tant en l'àmbit econòmic com en el polític.

Un altre dels punts destacats per Minoves ha estat la similitud entre el discurs de Bolsonaro i la Xina, basats en la "restricció dels drets de les persones per poder alimentar el creixement econòmic". A més, ha definit aquest tipus de política com "un populisme de dretes amb economia liberal, que margina una part important de la població". És per aquest motiu que el president ha mostrat preocupació per veure com es desenvoluparà aquest discurs "en la pràctica".

Una de les causes a les quals atribueix aquesta situació és per la corrupció que ha patit durant molt temps el Brasil, una corrupció que afecta la "confiança en les institucions i en l'estat de dDret". D'altra banda, Minoves ha afegit que ja s'han pogut veure situacions similars a l'Amèrica Llatina i també a Europa i, des del seu punt de vista, "els liberals intentem atacar aquest problema".

stats