Política 09/03/2015

Mireia Pujol anuncia que no respondrà "cap" pregunta dels diputats

La filla de l'expresident compareix després del seu germà Oleguer a la comissió d'investigació del frau fiscal al Parlament

Laia Vicens / Marc Colomer
1 min

BarcelonaMireia Pujol, filla de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha anunciat que "s'acull al dret de no declarar" i per tant, no respondrà a "cap" pregunta dels diputats. La de Mireia Pujol era la segona compareixença a la comissió d'investigació del frau fiscal prevista per aquesta tarda, després que el seu germà Oleguer comparegués. A les 19h està prevista l'última compareixença de la família Pujol: serà el torn de Josep Pujol.

Els diputats estan exposant les preguntes que li farien, però Mireia Pujol guarda absolut silenci. Els grups parlamentaris han lamentat la decisió de la filla de l'expresident de no dir res sobre, per exemple, el seu patrimoni, que en només un any va disparar-se dels poc més de 300.000 euros als 639.000, un fet pel qual va ser imputada. La seva mare i el seu pare també van anunciar que no respondrien les preguntes dels diputats, però davant la insistència dels grups parlamentaris no se'n van poder estar i van acabar responent.

A una pregunta del diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal, que li ha recordat que l'expresident va dir al jutjat que ella i els seus germans Josep i Marta tenien comptes a Suïssa, Mireia Pujol s'ha limitat a dir que "això ja ho van explicar els meus germans" i "va ser un error dir Suïssa".

La filla petita de l'expresident va ser notícia a finals de setembre perquè va donar-se de baixa de CDC.

stats