Política 15/07/2016

Naudi assegura que és el Govern "qui està barrejant" el pacte d'Estat amb l'afer BPA

Creu que aquesta situació és "intolerable i s'allunya dels valors democràtics que defensem"

Ana
2 min
El conseller general de SDP, Víctor Naudi

Andorra la VellaDesprés que aquest dimecres el cap de Govern, Toni Martí, es mostrés sorprès per la renúncia de Socialdemocràcia i Progrés a continuar participant en el pacte d'Estat per a l'acord d'associació amb la Unió Europea i insinués que des de la formació que encapçala Jaume Bartumeu s'està barrejant el pacte d'Estat amb l'afer BPA, el conseller general d'SDP, Victor Naudi, ha recalcat, aquest divendres durant el minut de silenci convocat a l'Ambaixada Francesa per l'atac terrorista perpetrat a Niça, que "en aquesta qüestió qui està barrejant és el Govern". D'aquesta manera, Naudi ha remarcat que des d'SDP "no podem acceptar les darreres valoracions del cap de Govern", ja que tal com ha indicat, intentar confondre la ciutadania amb altres problemes que estan a l'ordre del dia -en referència a l'afer BPA-, "és intolerable i s'allunya dels valors democràtics que defensem".

Malgrat anunciar que no continuaran dins la taula de negociacions, Naudi ha posat en relleu que des de la formació es mantenen favorables al pacte d'Estat, "però treballant en condicions d'igualtat i amb tota la informació". "Si hem d'estar presents simplement perquè se'ns informi no cal estar a dins perquè la informació la rebrem igualment", ha admès.

Amb tot, Naudi ha celebrat que "finalment" el Govern hagi decidit incorporar dins el pacte d'Estat a la societat civil, econòmica i sindical i en aquest sentit, tot i reconèixer que "és un pas i cal anar per aquí", ha remarcat que és necessari "avançar més i millor". Per aquest motiu, s'ha mostrat confiat que en els pròxims mesos el Govern "rectifiqui" i es pugui abordar la qüestió de l'acostament "amb les millors condicions per defensar el futur del nostre país en els pròxims anys".

stats