Política 13/11/2018

Naudi demana l'empara del síndic pel requeriment d'informació referent a l'acord d'associació

El conseller lamenta que el Govern tan sols s'ha limitat a enumerar les reunions

Ara Andorra
1 min
El conseller general del grup parlamentari mixt (UL+CGILM) Carles Naudi mostra el trivial sobre l'acord d'associació amb la UE. / E. J. M.

Andorra la VellaEl conseller d'Unió Laurediana-Consellers independents de la Massana, Carles Naudi, ha realitzat aquest dimarts una demanda d'empara al síndic general, Vicenç Mateu, "perquè intercedeixi prop del Govern" i poder obtenir així totes les actes de les reunions que ha mantingut el grup de treball interministerial de l'acord d'associació amb la Unió Europea, on s'especifiquen entre d'altres, dia i lloc de les reunions, el nombre d'assistents, els punts de l'ordre del dia, els debats i discussions dels temes tractats i els acords presos.

Naudi ha lamentat que en la seva resposta, el Govern tan sols es limita a enumerar les reunions, i "un cop més vol evitar que em transcendeixi els continguts de les reunions", ha dit, així com "els debats i els acords presos". Segons el llistat facilitat pel Govern, s'han realitzat prop de 150 trobades. En aquest sentit, Naudi ha afirmat que "un cop més el Govern gira l'esquena als consellers i ens oculta informació relativa a l'acord d'associació" i ha informat que en diverses ocasions s'han negat a facilitar una còpia del marc institucional, un document que regiria les relacions amb la UE.

D'altra banda, el conseller també ha manifestat la negativa del Govern a la "nostra proposta de ser observadors actius en el marc de les negociacions", impedint que "ens arribi de primera mà informació rellevant en la matèria que ens ocupa". Per finalitzar, Naudi ha titllat la manera de treballar de l'administració com "forçada i improvisada, sense cap mena d'estudi d'impacte de cap dels aspectes rellevants que com es veu van sortint a la llum". A més, ha defensat que el discurs d'acostament d'Europa del seu partit es basa en el "sentit comú".

stats