Política 01/05/2015

Nou accés a pistes des del Pas de la Casa en "un o dos anys"

El cònsol d'Encamp, Jordi Mas, ha explicat que ja tenen algun esborrany de propostes per fer peu de pistes el poble per redinamitzar la zona i aviat en parlaran amb els veïns

Ana
1 min
Encamp ha celebrat aquest divendres la diada de Sant Jaume dels Cortals / M.C.

EncampEl cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, encara els darrers mesos de mandat amb la voluntat d'acabar o deixar encarats projectes importants com el de fer el Pas de la Casa peu de pistes. El cònsol ha afirmat que han estat parlant amb Saetde i ara que ja disposen d'alguns esborranys de propostes concretes parlaran amb els veïns i amb el Govern per arreglar el condicionament dels accessos.

Mas ha reconegut que és un projecte a llarg termini però que amb una inversió a uns cinc anys vista "es pot reconduir aquesta situació". La seva idea, doncs, és "poder arrencar" i que en un o dos anys hi hagi un nou sistema de sortida a pistes des del Pas de la Casa. Caldria modificar les sortides que donen a l'avinguda d'Encamp, desplaçar els garatges de les màquines, fer un edifici nou i una nova obertura a les pistes des del poble, amb accés directe des de la zona de debutants, ha exposat.

Pel que fa a la negociació sobre competències i transferències, Mas ha confirmat que el cap de Govern, Toni Martí, i la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, han demanat comparèixer davant la reunió de cònsols i ha considerat que permetrà reprendre l'acord entre els comuns i el Govern.

El cònsol ha admès que comptar amb una ministra que conegui l'administració comunal però també el funcionament del Govern i el Consell General "és una facilitat" i, ja que tant Ferrer com Martí han estat cònsols i "coneixen les dues parts", s'ha d'aprofitar "per buscar una millora que s'ha de fer", ha dit.

Aquestes declaracions les ha fet en el marc del tradicional aplec de Sant Jaume dels Cortals que s'ha celebrat aquest divendres.

stats