Política 28/10/2019

Ordino tindrà quatre candidatures per les comunals

Aquest dilluns s'han presentat les llistes d'En Comú per Ordino, Per Ordino, terceravia + Independents i Movemordino

A. S.
2 min
Josep Àngel Mortes i Eva Choy, líders d'En Comú per Ordino.

OrdinoOrdino, la segona parròquia amb menys electors, tindrà finalment quatre candidatures per les eleccions comunals del pròxim 15 de desembre. En Comú per Ordino, formada per ACO + Democràtes + L'A + SDP, Per Ordino, terceravia + Independents i Movermordino, constituïda per Independents + PS, són les llistes presentades a la parròquia.

Els més matiners a presentar una de les propostes han estat Per Ordino, la formació encapçalada per l'excònsol major de la parròquia ordinenca, Enric Dolsa, que poc passades les 8 del matí ja entraven pel comú a presentar la llista. Dolsa considera que la parròquia ha perdut pes en els darrers anys i que "s'ha de donar una empenta en l'aspecte comercial". A més, ha recalcat que durant el seu mandat "es van fer grans infraestructures a la parròquia" i que en aquestes eleccions pretenen fer "una campanya constructiva i el més transparent possible". L'aspirant a cònsol menor per la candidatura és Pere Mas.

Pocs minuts més tard, a un quart de nou del matí, ja s'entrava la segona llista al comú, en aquest cas, la de la formada per terceravia + Independents, encapçalada per Jordi Balsa i Encarnació Vázquez. Balsa, aspirant a cònsol major de la parròquia, ha assegurat que des de terceravia es volia presentar candidatura a Ordino des de l'inici amb l'objectiu de seguir "un projecte que es va iniciar a les eleccions nacionals". D'altra banda, Balsa considera el fet que hi hagi quatre llistes com "èxit per la democràcia".

La consellera comunal a Ordino Sandra Tudó lidera la tercera llista que s'ha presentat passades les 9 del matí, la plataforma de Movemordino formada per Independents i el Partit Socialdemòcrata. Joan Miquel Armengol és l'altra cara visible de la candidatura en la qual finalment no hi ha Eric Bartolomé, nom que sonava com a candidat. Tudó ha manifestat que s'ha "de continuar treballant per una parròquia plural i moderna que al mateix temps mantingui l'aspecte antic". En la mateixa línia que el candidat de terceravia, Tudó ha declarat que "tenim una molt bona salut política perquè hi hagi tanta gent que vulgui concórrer amb candidatures".

Finalment, la darrera llista a presentar-se a dos quarts de dotze ha estat En Comú per Ordino, la llista de l'actual cònsol major Josep Àngel Mortés, que aglutina representants d'ACO, Demòcrates, Liberals i Socialdemocràcia i Progrés d'Andorra. La número dos de la llista és l'actual consellera liberal Eva Choy. Mortés ha confessat que espera la reelecció perquè "hi ha una feina feta important en aquests darrers anys" i també creu que "la salut democràtica de la parròquia i del país" ha fet que hi hagi quatre candidatures diferents respecte a les dues que hi va haver en els anteriors comicis.

Totes les llistes han estat validades i verificades en la posterior sessió de consell de comú en la qual també s'ha procedit a aprovar la composició de la mesa electoral, formada per Gemma Riba, actual cònsol menor de la parròquia, amb Vanessa Fenés i Marc Pons com a suplements.

stats