Política 30/09/2017

Organitzen actes lúdics als col·legis electorals de la Seu d'Urgell per mantenir-los oberts per l'1-O

S'han previst activitats per passar la nit als centres cívics El Passeig i l'Escorxador, a l'Arxiu Comarcal, a la sala Sant Domènec, al Centre Cultural Les Monges i al local de Castellciutat

ARA Andorra
2 min
Activitats a la sala Sant Domènec / M. T.

La Seu d'UrgellTaller de clavells, marató d'història, taller d'expressió corporal o les 12 hores de botifarra. Són algunes de les activitats que s'han organitzat al llarg d'aquest dissabte als diferents col·legis electorals de la Seu d'Urgell per mobilitzar la ciutadania a passar-hi la nit i intentar evitar que siguin precintats per la policia i es pugui celebrar el referèndum d'aquest diumenge 1 d'octubre. De fet, les instruccions que tenen els Mossos d'Esquadra és la de desallotjar els col·legis a les 6 del matí de diumenge. A diferència d'altres punts de Catalunya, a la Seu d'Urgell, durant aquesta nit de divendres a dissabte, no hi ha hagut encara acampades als locals de votació.

A la capital alturgellenca es preveuen habilitar la majoria de col·legis electorals habituals de la ciutat, excepte el col·legi la Salle, els votants del qual podran exercir el seu dret a vot al centre cívic El Passeig. D'aquesta manera, es dona la circumstància que no hi haurà cap escola que actuï de col·legi electoral. Els locals previstos són els centres cívics l'Escorxador i El Passeig, el Centre Cultural Les Monges, l'Arxiu Comarcal, la sala Sant Domènec, i el local de Castellciutat.

Així, a l'Arxiu Comarcal s'ha programat una Marató d'Història a partir de les 17 hores d'aquest dissabte per conèixer els projectes de recerca històrica de la comarca; un campionat de 12 hores de botifarra al centre cívic El Passeig a partir de les 18 hores; el taller 'Omplim de clavells l'Alt Urgell' al centre cívic l'Escorxador; i un acte amb el lema 'Els urgellencs fem coses, recuperem les places!' a la plaça de les Monges amb activitats festives durant tot el dia. A la sala Sant Domènec, Òmnium Cultural ha programat un programa de jocs, tallers i contacontes que acabarà amb música i ball 'a la nit sense fi' de 10 de la nit a 7 del matí. Finalment, al poble de Castellciutat també s'han programat actes festius i culturals durant tot el dia que acabaran amb una acampada i, a les 7 del matí, amb 'una urna grande i libre'.

stats