Política 27/05/2019

Ordeig guanya les eleccions a la Seu per 206 vots

JxCat de Jordi Fàbrega haurà de pactar si vol tornar a governar l'ajuntament

ARA Andorra
2 min
Ordeig vota a un col·legi de la Seu, aquest diumenge. / TWITTER ÒSCAR ORDEIG

La Seu d'UrgellÒscar Ordeig, de Compromís x la Seu, ha estat el vencedor de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell, celebrades aquest diumenge. Ha obtingut 1.719 vots, el 30,63% del total, 206 vots més que el seu principal rival, Jordi Fàbrega de Junts per la Seu, partit que fins ara liderava el consistori (i que, amb 1.513 vots s'ha quedat amb el 26,96% dels totals). En tercera posició ha quedat Esquerra Republicana de Catalunya, amb el seu candidat Francesc Viaplana, que gràcies als seus 1.192 vots obté el 21,24% del total. Fàbrega, que havia pres el relleu a Albert Batalla després d'onze anys al capdavant de l'ajuntament, ha pagat el desgast i haurà de buscar aliances (possiblement de nou amb ERC) si vol repetir al capdavant del consistori.

La distribució dels disset regidors queda de la següent manera: 6 per a Compromís x la Seu (en guanya un), 5 per a JxCat (en perd dos, tot i que fa quatre anys el partit era Convergència i Unió), 4 per a ERC (en guanya un) i 2 per a la CUP de Xènia Antona (en guanya un).

Les quatre forces polítiques restants, La Seu en Comú (224 vots), el Partit Popular (167 vots), Ciutadans (126 vots) i Vox (91 vots), no han obtingut representació al consistori.

Consulta aquí totes les dades i gràfics.

Ordeig ha agraït via xarxes socials als votants que l'hagin convertit en l'alcaldable més votat i ha assegurat que "escoltarem i parlarem amb tothom".

Per la seva part, Fàbrega ha afirmat que el repte que tenia "era molt complicat" perquè s'enfrontaven amb un "equip consolidat" i ells eren nous. Amb tot, ha celebrat que pràcticament hagin mantingut els resultats (n'han perdut de l'ordre de 200, més o menys que els que ha guanyat Compromís x la Seu).

Batalla s'ha manifestat en una línia similar.

JxCat domina a l'Alt Urgell

A la resta de l'Alt Urgell JxCat ha predominat com a força més votada. És el cas d'Oliana (però sense majoria absoluta), Montferrer i Castellbò (majoria absoluta), Organyà, Ribera d'Urgell, Estamariu, Alàs i Cerc, o Castellciutat.

En canvi, a les Valls de Valira, a Fígols i Alinyà i a Coll de Nargó ha guanyat ERC.

stats