Política 13/10/2015

El PS vol saber per què el Govern va demanar als demòcrates no votar a favor de pujar el salari mínim

Aquesta pregunta, juntament amb les altres quatre presentades pels socialdemòcrates, hauran de ser respostes en la propera sessió de control, prevista per al dijous 22 d'octubre

Ara Andorra
2 min

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata ha preguntat al Govern els motius pels quals es va aconsellar al grup demòcrata no donar suport a la proposta d'acord sobre el salari mínim que havien presentat els socialdemòcrates durant el debat d'orientació política, i que en preveia un increment. Aquesta és una de les cinc preguntes que han entrat els consellers del Partit Socialdemòcrata i que el Govern haurà de respondre en la propera sessió de control, prevista per al dijous 22 d'octubre.

El PS recorda en un comunicat que la proposta reclamava que s’incrementés aquest salari fins assolir el 50% del mitjà amb efecte immediat el primer de gener de l’any 2016 per, d’aquesta manera, complir les disposicions de la Carta Social Europea, ratificada per Andorra l’any 2004. D'altra banda es demanava que, posteriorment, es desenvolupés el marc normatiu necessari perquè els ingressos garanteixin un nivell digne de vida a les persones que els perceben.

En aquest sentit, els socialdemòcrates assenyalen que en les negociacions per mirar d’arribar a una transacció del text que permetés el vot favorable de DA, els consellers demòcrates van esgrimir “les recomanacions donades des del Govern” per no tancar cap pacte, de manera que la proposta va ser refusada pel ple.

D'altra banda, el PS també demana al Govern els motius pels quals el cap de Govern va dir durant el seu discurs al debat d'orientació política que la data probable per a la resolució de l'afer BPA s'allargaria cap al mes de gener.

Les altres tres preguntes presentades interpel·len al Govern sobre si els ciutadans tenen la possibilitat d’obtenir de la CASS una simulació amb el càlcul de la seva prestació de jubilació; sobre si vist que l’actual llei d’aigües té 30 anys d’antiguitat, es planteja tramitar-ne una de nova; i sobre les mesures engegades per “millorar el pèssim estat de la gespa artificial de l’Estadi Nacional, criticat tant pel món del rugbi i del futbol com per la pròpia UEFA”.

stats