Política 29/10/2015

El PS vol que el Govern mantingui per llei la majoria a Ramaders d'Andorra

SDP demana que Ramaders d'Andorra hagi de passar un concurs si vol assumir l'escorxador nacional de forma permanent

Ara Andorra
2 min
L'escorxador nacional / ANA

Andorra la VellaEl PS vol que la llei de modificació dels estatuts de Ramaders d'Andorra SA estableixi que el Govern sempre ostentarà la majoria de les accions de la societat. Aquesta és la voluntat de les quatre esmenes presentades per la consellera del PS, Rosa Gili, al projecte de llei, tal com ha donat a conèixer aquest dijous el partit en un comunicat de premsa.

A través de la primera i la segona esmena el partit vol que la llei especifiqui de forma clara que l'Executiu sempre mantindrà una participació majoritària a la societat. En concret, es vol que el redactat deixi "negre sobre blanc que sempre tindrà més del 50% dels títols". Per al PS, aquesta posició "és encara més important si es tenen en compte les noves possibilitats que tindrà la societat, com ara optar a la gestió de l'escorxador nacional, una instal·lació de gran importància estratègica per al sector".

Una altra de les esmenes reclama que, dins del Consell d'Administració de la societat, "el Govern tindrà garantida la seva representació de manera majoritària". Per últim, la quarta proposta de modificació fa referència a la duració del mandat dels membres d'aquest òrgan de direcció.

El PS recorda que al projecte de llei entrat per l'Executiu es permetia que els consellers fossin escollits de forma indefinida. La formació socialdemòcrata, en canvi, proposa que l'elecció sigui per un mandat de quatre anys i que en tot cas, hi hagi la possibilitat de reelecció.

SDP vol que s'estableixi un concurs nacional per l'escorxador

Per la seva banda, SDP també ha presentat una esmena per aclarir el procediment a seguir en cas que el prestador de serveis de l'escorxador nacional no compleixi les seves obligacions. Segons havia apuntat el Govern en una resposta escrita a una pregunta de la consellera Gili, davant el temor que l'empresa que gestiona actualment l'escorxador no pogués seguir prestant l'activitat per motius econòmics, i que cap altra empresa del país no hi volgués optar, s'obria la porta a que Ramaders d'Andorra es pogués fer càrrec de la seva gestió.

L'esmena d'SDP va encaminada a garantir que si això fos necessari, Ramaders d'Andorra s'ocupés de l'escorxador de forma temporal i que, en cas que volgués assumir la seva gestió de forma permanent, hagués de passar prèviament un concurs. D'aquesta manera, SDP vol evitar que l'adjudicació se li faci de forma automàtica i altres empreses no puguin optar al concurs.

stats