Política 30/10/2015

El PS descarta formar part d'una llista on hi hagi CD'O

La formació té "molt avançades" les candidatures a Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià i Escaldes i dóna gairebé per impossible presentar-se a Canillo i Ordino

G.ll.t.
2 min
David Rios / G.LL.T.

Andorra la VellaEl PS ha desmentit les declaracions que va fer aquest dijous el cap de l'oposició al Comú d'Ordino i líder de CD'O, Enric Dolsa, quan va assegurar que hi havia contactes entre la seva formació i representants del PS, SDP i Liberals per fer una llista conjunta a la parròquia.

En un comunicat de premsa emès aquest divendres, el PS ha desmentit "de forma rotunda" que persones del seu comitè local a Ordino s'hagin plantejat formar part d'una plataforma impulsada per Convergents d'Ordino.

En aquest sentit, segons ha informat RTVA, des de Liberals d'Andorra també haurien desmentit aquest punt, i haurien assegurat que únicament concorreran a Ordino en solitari o bé junts només amb CD'O.

En aquest sentit, el PS ja dóna gairebé per impossible presentar-se a Ordino i a Canillo, tot i que els respectius comitès locals no taquen la porta a formar una candidatura d'última hora. Una opció, però, que en el mateix comunicat de premsa es reconeix que és "pràcticament nul·la".

Aquesta és una de les qüestions que es va tractar en el comitè directiu del partit celebrat aquest dijous al vespre. També s'hi va abordar el treball que s'està realitzant a les parròquies on el partit sí que té clar que concorrerà el 13 de desembre: Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany –a la Massana ja van anunciar que no hi farien llista.

En declaracions a l'ARA Andorra, el primer secretari del PS, David Rios, s'ha mostrat "molt content" pel fet que la formació podrà fer llista a les quatre parròquies on ha tingut presència aquest darrer mandat. Unes llistes, ha assegurat, que seran fortes i "amb opcions de guanyar en algun Comú".

Confiança en un pacte amb SDP

Rios ha remarcat que els comitès de les quatre parròquies on es presentaran ja tenen "pràcticament enllestits els equips de candidats que concorreran a les eleccions". Tot i això, en tots els casos es deixa la porta oberta al fet que en qualsevol moment es pugui arribar a un pacte amb SDP per anar plegats.

El primer secretari del PS ha assegurat que aquesta és la voluntat del seu partit i que ho intentaran fins a l'últim moment. L'objectiu, ha afegit, és "arribar a un acord programàtic" i s'ha mostrat convençut que el nom o la fórmula sota la qual concorrin no serà un problema major.

On tot apunta que les negociacions estan més avançades és a Encamp, però des del PS es manté que la voluntat és arribar a un acord també a Andorra la Vella i a Escaldes (la única parròquia on el comitè local del PS ja ha anunciat el nom del candidat: Cèlia Vendrell).

En relació a Sant Julià de Lòria, el PS ha remarcat que "representants del comitè local estan treballant amb intensitat amb altres forces polítiques i amb un nombre molt important de ciutadans independents" per tal de forjar una plataforma "que presenti una alternativa a les polítiques nefastes per a la parròquia que ha practicat Unió Laurediana durant el darrer mandat comunal". Tot i això, Rios no ha volgut comentar com avancen les negociacions ni apuntar cap nom.

stats