Política 04/09/2018

El PS col·loca Espot en la diana de les desigualtats

Els darrers observatoris realitzats destquen la preocupació per accedir a un habitatge digne, la precarietat laboral i els salaris baixos i la insuficiència de les polítiques socials

ARA Andorra
1 min
Pere López, líder dels socialistes andorrans. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata, mitjançant el seu president de partit i conseller general, Pere López, tramitarà una bateria de preguntes al Govern per rebre'n una resposta per escrit. Des del PS s'acusa directament al ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, de l'increment de les desigualtats a Andorra. Els darrers resultats publicats pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) mostren que tres de les grans problemàtiques que més preocupen a la ciutadania són la dificultat per accedir a un habitatge digne, la precarietat laboral i els salaris baixos, i la insuficiència de les polítiques socials.

El partit liderat per López assenyala directament Xavier Espot com a responsable directe d'aquesta situació. Les preguntes plantejades pel PS aniran encaminades a saber quins instruments utilitza l'executiu per fer el seguiment de l'evolució de les desigualtats al país. "En els darrers anys ha crescut molt la desigualtat al Principat i aquesta pot provocar frustració, problemes econòmics o fracàs escolar, entre d'altres", assegura el parlamentari.

Més enllà de demanar "quins indicadors o índexs relatius a la desigualtat, a la qualitat de vida i a la felicitat dels ciutadans empra el Govern en la gestió del dia a dia", López pregunta "si es fa servir l'índex Gini". Aquest índex és referència a l'hora de calcular les desigualtats socials i el conseller demana "les dades històriques i dels darrers anys, d'aquest o d'algun altre d'equivalent". Malgrat la pregunta, López s'aventura a predir que "segurament el Govern no els està calculant o simplement no fa públics uns resultats que de cap manera poden ser positius".

stats