Política 20/02/2019

El PS considera "insuficient" el conveni del Govern amb els podòlegs

Assenyalen que no dona resposta a la demanda del col·lectiu de la gent gran i que el ministre ho ha aprofitat "per fer-se una fotografia"

Ara Andorra
2 min
El conseller general del PS, Pere López, durant la roda de premsa. / M. M.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata considera "insuficient" el conveni signat entre el Govern i el Col·legi de Podòlegs aquest dimarts per a l’atenció a la gent gran, un acte en el qual, constaten, va comparèixer el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, "aprofitant per fer-se una nova fotografia”. A més, el cap de llista de la formació i candidat a cap de Govern, Pere López, ha remarcat que la demanda de la federació d’associacions de la gent gran no es compleix amb aquest acord.

Des de la formació política evidencien que aquest conveni preveu que aquells padrins que siguin beneficiaris d’una pensió de solidaritat tindran una subvenció de 10 euros (del total de 18 que costarà) per a dues visites anuals al podòleg. Des del PS, però, es considera que aquesta mesura és “insuficient” si es té en compte quines eren les demandes de la federació, la gratuïtat del servei.

López ha posat en relleu que "fa molt de temps" que des de les associacions de gent gran es feia aquesta reclamació i ha lamentat que, al final, "el que fa el Govern és tot just un pedaç, molt per sota del que els nostres padrins esperaven". Així, ha denunciat que això és una nova mostra "de la manca d’escolta que des de DA, i en especial, des del ministre candidat hi ha pels nostres padrins", a qui, al seu entendre, "es torna a menystenir" amb una mesura "molt llunyana del que realment estaven demanant".

El polític socialdemòcrata també ha criticat que Espot hagi aprofitat la signatura del conveni "per fer-se una foto que queda molt bé als mitjans però que no resol els problemes de la gent gran". En aquest sentit, ha recordat que són vàries les demandes del col·lectiu que "han trigat anys a ser escoltades i implementades, com ha passat amb el règim del tercer pagador" o que encara estan pendents i sense previsió que es puguin complir en futur pròxim, com la d’una tretzena paga per aquells pensionistes que, malgrat haver cotitzat 35 anys, cobren una prestació de jubilació per sota del salari mínim.

stats